AC
Soru Sahibi
6 Mayıs 2014 23:02

paxil

merhaba doktor hanım.ben sıze danısmak ıstıyordum cunku sıgortam yok doktora gıdemıyorum.5 sene evvel sınırlıyım dıye doktorum benı 20mg paxıl gece remerona baslattı.gecen sene hata edıp bıraktım cok kotu belırtıler yasadım.hayatımda yasamadıgım nefes alamama,bas donmesı bulantı buyuk ıc sıkıntısı gıbı.4 ay evvel doktorum tekrar aynı ılaclara baslattı.suan daha ıyıyım lakın bas donmesı ve beynımde uyusma ara ara tekrarlıyor.cok onemı olmasada sol kol dırsekte ve aynı hızada basımda damar atması peydah oldu.ılacı bırakınca sag avucum sıcak suya her degdıgınde elektrık carpması oluyordu baslayınca kesıldı. bunlardan nasıl kurtulabılırım.bu ılaca ılk basladıgımda hıc yan etkı yapmamıstı.doktorada gıdemıyorum maddı durumum yok.tesekkurler.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)

Merhaba, tarif ettiğiniz belirtiler muhtemelen ilaçlarınızı birden kesmenizle ilgili. Sigortanız olmasa da bir kamu hastanesi psikiyatri polikliniğine başvurabilirsiniz, muayene ücreti yüksek değil. Tedavinin seyrini sizi gören doktorun durumunuza göre planlaması uygun olur.

7 Mayıs 2014 13:03
AC
Soru Sahibi

sayın hocam sagolun dedıgınız gıbı yapacagım.zaten bu ıkıncı gıttıgım psıkıyatr kamu hastanesınde 40 tl aldı benım ıcın fazla calısamadıgımdan ama elbette bu belırtıler gecmezse mecburen gıdecegım.ılk doktorum ıse ıstanbuldan ayrılmıs zaten 5 sene evveldı.benım merakım şu hocam ılaca tekrar basladıgım halde zayıfta olsa bu belırtılerın 3 aydır gecmemesı normalmıdır?normalse ne zaman gecer?sızce dozmu yetersızdır?bırakmadan evvel yarım tablet alıyordum.sonra ceyrege ındırıp bır sene sonra bırakmıstım.saygılar.

7 Mayıs 2014 13:23

Merhaba, evet dozun yetersiz olması olası , muayenenizi yapıp ilaç dozlarınızı ayarlamak ya da gerekirse başka bir ilaca geçmek düşünülebilir.

13 Mayıs 2014 13:28
AC
Soru Sahibi

sagolun doktor hanım ben tekrar doktoruma gıttım sıkayetlerımı anlattım,bana dedı kı ılacların yan etkısı bunlar abartma.anlamadıgım 4.ay olmus hala yan etkı surermı?

13 Mayıs 2014 13:38

Merhaba Cem Bey, bazı yan etkiler duyarlı kişilerde devam edebilir. Sizdeki yakınmaların bu durumla mı ilgili yoksa hastalığın kendisine ait belirtiler mi muayenenizi yapmadığım için değerlendiremiyorum. Sonuç olarak bunlar sizi rahatsız ediyorsa, tedaviniz de sebebe yönelik müdahalelerle düzenleme yapılabilir.

21 Mayıs 2014 09:32
AC
Soru Sahibi

merhaba doktor hanım.acaba bu durumu tansıyon dusuklugu yasatabılırmı?normalde tansıyonum buyuk 12 13 cıvarıyken bu belırtılerı yasarken 10 a 7 den yukarı cıkmıyor.bırde ılaca baslayalı ılk 3 ay gayet ıyı gelmıstı.sonrasında basladı artı bu ılacı kullandıgım 4 sene evvel hıcbır yan etkısı yoktu hafıf uyusukluk ve terleme dısında.doktorada gıdemıyorum kpss ye hazırlanıyorum.ne yapmalıyım?

21 Mayıs 2014 12:18

Merhaba, başdönmesi yaşadığınız sürelerle ilgili neden sonuç ,lişkilerini araştırmak gerekir. Tansiyon düşüklüğü bunlardan biri olabilir, özellikle ayakta iken yoğun olur ve ayaklarınız yüksekte istirahatle azalır ve tansiyonunuz normale gelince geçer. Ayrıca ilaç yan etkisi olarak hızlı pozisyon değişikliklerinde kısa süreli başdönmesi olabilir. Ya da psikolojik durumunuzla ilgili sebeplerle baş dönmesi tetikleniyorsa bunu araştırmak gerekir. Fiziksel olarak ense bölgesindeki kasılma, kireçlenme, fıtıklaşma gibi sorunlar da başdönmesi yapabilir. Yani bunları muayene ile değerlendirmek gerekir. Bu kısa bilgiler çerçevesinde yakınmanızı değerlendirin. Ne yapılacağı öngörülen sebebe göre belirlenebilir. Bu yakınmalarınız işlevselliğiniz etkilemeyecek düzeyde ise ve şiddetlenmezse ya da yeni yakınmalar eklenmezse özel olarak birşey yapmanıza gerek yok.

27 Mayıs 2014 13:20
Uzm. Dr. Meltem Baş
Uzm. Dr. Meltem Baş Psikiyatri

Yazar toplam 747 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
sizofreni kalitsalmidir Uzm. Dr. Meltem Baş
hocam Uzm. Dr. Meltem Baş
bipolar Uzm. Dr. Meltem Baş
efexor bağımlılığı Uzm. Dr. Meltem Baş
depresyon Uzm. Dr. Meltem Baş
Psikiyatri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube