Merhaba.9-10 sene öncesinde başlayan ve zaman içerisinde ilerleyerek bölgesel olarak yayılan osteoartrit benzeri bir hastalığım var. İlgili polikliniklere başvurdum. Kan testleri ve sakroiliak MR görüntülemesi sonucunda romatizmam olmadığı belirtildi. Nöroloji polikliniğine başvurdum. Venöz anjiomum olduğu belirtildi.Beyin tomografimi gören bir beyin cerrahı kireçlenme olduğunu belirtti.Ortopedi, F.T.R. gibi polikliniklere de başvurudum. Ancak teşhis ve tedavi olarak bir geri dönüş alamadım. Düşük dozlu ağrı kesici ve kas gevşetici tarzı ilaçlar reçete edildi. Ancak etki görülmedi. Antidepresan bile kullandım,yine aynı. Yakın zamanda omzumu incittiğim için acilde grafi çekilmişti. Acil hekimi kendi kendine' ne kadar osteoartrit bir röntgen' dedi.Dizimde başlayıp zaman içerisinde omuz, kalça boyun, bel gibi vücudumun sol tararındaki bütün eklemlerimde beliren ağrı,acı,batma hissi,tutukluk,hatta kaşıntı,hareket halinde ses gelmesi, sert şişlik/çıkıntı oluşmaları vb.vs. şikayetlerim mevcut. Her gün değil, her an acı ve ağrı çekiyorum. Artık nefes darlığı da oluştu.İlgili polikliniklere başvurdum. Nefes darlığı vs. gibi sorunlarında, bedenimde hissettiğim kadarıyla, sol tarafımda başlayan ve son yıllarda sağ tarafımda da görülen bu şikayetlerin kaynağı olan problemden kaynaklandığını düşünmekteyim.iki adım yürüyemiyorum. Şikayetlerimin şiddeti ve yayılım alanları hızla ilerliyor. Genç olduğum için osteoartrit vb. bir durumun olamayacağı,hekimler tarafından söyleniyor. Gerçekten çok mutsuz, umutsuz ve muzdaribim. İlgi ve bilgilerinizi rica ederim.
Hikayenizde benim de dikkatimi çeken yaşınız Bu yaş osteoartrozun sık görüleceği bir durum değil Aklıma daha çok fibromyalji denen yumuşak doku romatizması geliyor Bu hastalığı bir romatoloji ya da fizik tedavi uzmanı ile görüşürmüsünüz?
Fibromiyalji hakkında görüşülmüştü ancak size belirttiğim şikayetlerimin ilerleyişi ve tetkiklerdeki durum( sintigrafide tutulmaların görülüp, sakroiliak mr görüntülemesinde herhangi bir durumun görülmemesi vb.gibi), tarafıma farklı görüşlerin bildirilmesiyle sonuçlandı. İlgili egzersizleri eklemlerindeki reaksiyon nedeniyle yapamıyorum,yaparsam daha kötü oluyorum. Uzun dönemde de bunu denedik. Benim emin olduğum bir şey varsa o da her geçen gün daha kötüye gittiğimdir. Bazen topuklarıma basamaz oluyorum.Artık çene eklemimden(yemek yerken)bile ses geliyor. Son zamanlarda durmaksızın midemde de acılı ağrılar oluştu. Mide ile ilgili ilaçlar da kafi olmuyor. Sol kaburgamın önünde de acılı ağrılar oluyor. Hayatım tamamen acı,ağrı ve hayattan olabildiğince geri kalmaktan ibaret.
Şu anda tedavi olarak ne kullanıyorsunuz?
Devit/D vitamini dışında (bu şikayetlerle ilgili) hiçbir şey/ilaç kullanmıyorum.
Sadece D vitamini tedavisi ile fibromyaljiyi kontrol edemezsiniz, hekiminizle fibromyaljiye özgü ilaçları konuşurmusunuz? Size bilgi versin
Tekrar merhaba. Fibromiyaljiyle ilgili ilaçlardan da olumlu dönuş alamadım. Ağrılar diğer kıkırdak bölgelerinde de görülmeye başlandı. Parmak eklemlerimde şiddetli ağrılar oluşmaya başladı. Ayrıca önce mide bölgesi sonra da böbrek bölgesinde aynı acı,ağrılar oluştu. Yani gittikçe kötüleşiyorum.
Dediğim gibi bunları sizi muayene eden hekimle tartışın veya yeni bir hekime muayene olun. Tedavinizde ne yapılacağına ancak sizi muayene eden hekim karar verebilir.