hocam iyi günler Merhaba hocam Ben de 10 yıldır kuru göz rahatsızlığım var Ben 35 yaşındayım ilaç kullanmama rağmen kuru gözüm geçmedi ve bir ve bir gün sabahleyin ayağa kalkamayacak Fizik Tedavi doktoruna gittim orada üç hafta arayla tahliller .yapıldı geçmeyince Tıp Fakültesi Romatoloji bölümüne sevk edildim orada da tahliller yüksek çıkınca Ankara'ya giden tahlillerde pozitif gelince tükrük bezi biyopsisi sonucu pozitif ve SJGRON teşhisi konuldu SJGRON HASTALIGI KURU GOZ LE ALAKASI VARMISve ilaç olarak Prednol kortizonlu ilaç başlandı ve plaqneul ilacı başlanıldı 3 hafta sonunda ben de sağ gözde görme bulanıklığı başlayınca romatoloji uzmanı plaqneulgöz tutulumu yapar ama hemen yapmaz dedi gene diye bu ilacı kesti ve beni göz doktoruna sevketti sol Gözde 1.0 yani Yüzde yüz görme vardı sağ gözde 0.2 görme vardı Bunun için beni de o gece hastaneye yatırdılar ve ertesi gün hocalar baktı bana ilaç olarak nevanac göz damlası derdi Optik diskin bozukluğu teşhisiyle ve kontrole gel dedi tekrardan bir hafta sonra kontrole gittim kontrolde yine oct filmi çekildi bu sefer sol gözüm 0.4 çıktı ve bir hafta sonra gene ilacı kullandım kontrolde 0.6 çıktı şimdi 15 gün sonra tekrar kontörüm var biraz gelişme olunca beni bıraktılar bu rahatsızlık ya ilacın etkisi da sjgron hastalığının etkisi olabilir dedi çünkü hocam ani görme kaybı olunca Çünkü çok iyi gören gözün aniden bulanıklaştı bu durumla karşılaştım Hocam bu durumda ciddi bir şey olabilir mi ama ne Bana gene nevanac .göz damlasını kullanmaya devam nevanac devamlı kullanılan bir ilaç mı ne yapmalıyım ne öneriniz siniz ne bu durum ciddi mi Saygılar iş yaşamınızda daima başarılar dilerim
sjogren sendromunda kuru göz sıklıkla vardır. Bunun için suni gözyaşı damlası kullanabilirsiniz. plaqneul 6 ay veya daha uzun süreli kullanımlarda makulada problem oluşturabilir. görme sinirinde değil. ani görme kaybı muhtemelen farklı nedenlere bağlı, nevanac kullanabilirsiniz, bir zararı olmaz. kontrollere devam ediniz.
İyi günler hocam daha önce sordum soruyu cevapladınız icin çok tesekkur ederim.üniversite hhastanesinde SJGRON sendromu konmuştu iki aydır PREDNOL 4mg kullanıyordum sağ gözüm NEVANAC damla ile geçmişti ama aniden bu defa sol göz bulanuklij oldu göz snjiyosu FFA YAPİLARAK FILMI ÇEKILDI VE VASKULIT DAMAR TUKANIKLIGI VE INTAIHAP ÖN UVEIT UVEITLER VARMİŞ VE GÖZ SENDE SJGRON DEN BAŞKA BIRŞEY VAR DEDILER BEHCET GIBI AMA BEHCET ARASTIRIL DI ÇİKMADİ.VE BENI ROMATOLOJI GONDERDI ORDADA DURUM GÖZ OLUNCA PREDNOL BIR HAFTA ARAYLA 32, 24, 16, 8, 4 MG KULLAN VE KES kontrol dedi iki bölüm takip ediyor beni bu durumda hocam bende behçet oolabilir mi gözüm kör oluru mu. Goz birde bana maxdex damla verdi bu ilaci uc haftadir kuklaniyorum devamli bu göz damlasinida devami kulanmamda bir sakinca olurmubirde hocam ben bu sol gözüme başka bir hastanede de sol göze argon lazer yaptırdım bunun bir sakıncası da olurmu .caresizim. Cünkü bu prednol devamlı kullanilan ilaç değilmiş kesilecekti durum göz olunca devam dendi birde hocam ben çok zayifim olduğum icin bu ilacı devamlı kullanililacak diye endişeliyim ne yapmalıyım ne onerirsiniz cevabunizi bekliyorum saygılar başarılar dilerim.
Vaskülit, uveit vb durumlarda prednol kullanabilirsin. seni takip eden dr önerilerine uymanda fayda var.