Soru Sahibi
12 Mart 2016 09:17

Ölüm Kalım Meselesi Şu an sepsis var. Lütfen yardımcı olun.

Merhaba Doktor Hanım, Ananem yoğun bakımda şu anda. Yatalı 16 gün oldu. Gittiğimizde Balgam Kültüründe Acinetobacter baumanii üremişti. CRP değeri 50 idi. Ertesi gün kolistin ve meropenem ilaçlarına başlanıldı. 1 gün sonra crp değeri 36 ya düştü. Fakat 3 gün yapılan testte crp:240'a çıktı. Sonra tedaviye vankomisin eklendi ve tedavi 12 gün sürdü bu süre zarfında 12 gün boyunca CRP 200 altına düşmedi. 10 gün sonra yapılan kültürlerde rektal sürüntü vankomisin dirençli enterekok panik değerde, kanda alfa hemolotik strepekok üremiş vankomisin duyarlı. Katater kültüründe kongülaz negatif strafilokok metisiline duyarlı üredi Balgamda ve idrarda üreme yok. akciğer tomografisinde azalsa da enfeksiyon görünüyor halen. Balgamda üreme olmamasına rağmen. Şu an nefretoksititeden dolayı vankomisin 2 günde bir veriliyor. Kolistin dozu azaltıldı. meropenem imipenem ile değiştirildi ve levefloksasin eklendi. Bu noktadan sonra ne yapmak gerekir. CRP yi yükselten enterekok olabilir mi ? Hangi antibiyotikleri kullanmak gerekir. Acinetobacter iyileşmiş midir? Hastane de ısrarla aynı ve bakterilerin dirençli olduğu antibiyotikler kullanılıyor. Bir yönlendirmeye ihtiyacımız var. Teşekkürler.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Engin Seber
Uzm. Dr. Engin Seber
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Sayın Makovalı, Sepsis oldukça ciddi bir hastalıktır. Tedavisi kişiye ve etkene göre değişiklik gösterir.Tadavide geçerli uygulamalar kullanılmış, gerekli savaş veriliyor. CRP nin yükselmesi enfeksiyon hastalarının tedavisinin takibinde önemli bir testtir.Ancak bu yükslmeler başka etkenlerlede olabilir.Böyle bir hastalık uzaktantavsiyeler ile yönetilmez. Tedavi yapan doktorunuza ve ekibine güveniniz.

13 Mart 2016 21:02
Soru Sahibi

Doktor Bey, 8 Mart'da kan kültüründe stafilokok ve strepekok üredi. Sonra ayın 8'inda ilaçlar değişti. 2 gün sonra hastanın bilinci gitti. Şu anda 4 gün geçti tansiyonu ilaçla yükseltiliyor. Solunum hızı oldukça arttı komada. Vankomisin iki günde bir veriliyor. Bu bakterilere etkili olan tek antibiyotik yeterli konsantsayona ulaşmıyor olabilir. Elimizde antbiyogram testleri var. Tedavide dirençli gözüken levefloksasin kullanılıyor. Bu şekilde tedaviyi yapan doktorlara güvenmeye devam mı edeyim. Burada linezolid ve bakterisid bir antibiyorik kombine verilmesi gerekmez mi ? CRP'nin yüksek olmasının nedeni bu bakteriler olamaz mı ?

13 Mart 2016 23:15
Uzm. Dr. Engin Seber
Uzm. Dr. Engin Seber
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Olabilir. Bazı etkisizmiş gibi görünen antibiyotikler beraber kullanılarak etkili hale getirilebilir. Antibiyogramdaki her etkili gibi görülen antibiyotik hastadaki organ bozuklukları nedeni ile kullanılmayabilir. Hekimler kendi işlerini yaparken zor durumda veya gerektiğinde konsultasyona giderler. Ellerindeki tüm bilgi ve maddi imkanları hasta için kullanırlar. Tüm bunlara rağmen hasta için olumsuzlukları alt edemedikleri durumlar ne yazıkki olabiliyor.

14 Mart 2016 00:29
Uzm. Dr. Engin Seber
Uzm. Dr. Engin Seber Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Yazar toplam 395 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
hiv testi sonucum Uzm. Dr. Engin Seber
Hpv ve hiv Uzm. Dr. Engin Seber
Hıv suphesi Uzm. Dr. Engin Seber
Kuduz asisi Uzm. Dr. Engin Seber
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Derya Tunç
Uzm. Dr. Derya Tunç Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Mehmet Fırat
Uzm. Dr. Mehmet Fırat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube