Hocam 21 yaşında tıp fakültesi öğrencisiyim yaşadığım piskolojik sorunlardan sonra yüzümde önce her iki tarafta ağrı sonrasinda ise sadece sol yüzümde boynumun solunda ve sol kolumda yanma batma gibi durumlar oluştu ve 2 yıldır devam ediyor bir sürü test mr fln yaptım ama bu ağrıya sebeb olacak herhangi bişey bulunamadı sadece konjenital olarak sol vertebral arterin geniş ve bulbusa bası yaptığı görüldü ancak bu durumun böyle bir belirti verip veremeyeceği tam olarak bilinmiyor sizin bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir ne yapmamı önerirsiniz???
Merhaba Acikcasi sikayetlerinizi trigeminel nevralji ile bagdastiramadim ayrica trigeminel sinir bulbustan degil ponstan cikar. Kraniyal mrida herhangi bir lezyon yoksa mutlaka emg yaptirin
Hocam hiç bi lezyon yok 2 yıldır aralıklarla kontrastlı beyin mr cekiyorum emg yi hangi bölgeye yapmam gerek birde bulbusa konjenital arter basısını çok araştırdım çoğu yerde asemptomatik diye deniliyor ve bazı hastalardada disfaji vertigo gibi şeyler olduğu söyleniyo ama kesin neden denilemiyor yalnız bende ikiside yok sadece sol yüzümde herhangi bir nevralji tablosuna uymayan ağrılar var ve piskolojik sorunlardan sonra başladı size asıl sorum sol vertebral arterin konjenital olarak geniş ve bulbus basısı yapması böyle bi bulguya sebeb midir???
Daha öncede soyledigim gibi bulbusa basi yapmasi sonucu trigeminel nevralji olusmasini beklemiyoruz. Sikayetlerinin anatomij karsiligi belirlenmeli ornegin sadece yuznde sikayet varsa hangi sinir trasesine uydugu veya kolunda sikayet varsa mr ve emg ile sinir basilari ve vertebral seviye arastirilmali. Eger anatomik lokalizasyona uymayan bir sikayetiniz varsa psikolojik nedenler ekarte edilmeli ve td duzenlenmelidir