EE
Soru Sahibi
27 Haziran 2016 16:29

MR SONUCUM ?

LOMBER AKS DOĞALDIR. VERTEBRA KORPUS YÜKSEKLİKLERİ VE VERTEBRA KORPUS SİNYALLERİ DOĞALDIR. İNTERVERTEBRAL DİSK ARALIKLARI DOĞALDIR. LOMBER VERTEBRAL PLATOLARDA YER YER SCHMORL NODÜL FORMASYONLARI İZLENMİŞTİR. L5-S1 İNTERVERTEBRAL DİSK SİNYALLERİ DEJENERASYONA SEKONDER AZALMIŞ GÖRÜNÜMDEDİR. L5-S1 DİSKİNDE SAĞ PARASANTRAL- FORAMİNAL GENİŞ TABANLI DİSK PROTRÜZYONU İZLENMEKTE OLUP ANTERİOR EPİDURAL YAĞ DOKUSU OBLİTEREDİR.TEKAL KESEYE BELİRGİN SAPTANMAMIŞTIR. SAĞ NÖRAL FORAMEN DARALMIŞTIR. KOLAY GELSİN İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM HOCAM.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Op. Dr. Cezmi Ük
Op. Dr. Cezmi Ük
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Öncelikle geç cevabım için özür dilerim sistemimdeki arıza yeni giderildi. Raporunuzdan anladığım kadarıyla 5. bel omurunuzla 1. kalça omurunuz arasında sağ bacağınıza giden siniri sıkıştıran orta büyüklükte bir bel fıtığınız var eğer sağ bacakta ciddi bir güç kaybı yada his kaybı yok ise acil operasyon gerektirir bir durum yok ama muhakkak tedavi edilmesi gereken bir durum ayrıca hekiminizin size verdiği ilaçları tavsiyeleri ve egzersizleri uygulamayı ihmal etmemeniz gerekiyor Eğer şikayetleriniz devam ediyorsa lütfen şikayetlerinizide bana anlatın geçmiş olsun

2 Ağustos 2016 21:57
EE
Soru Sahibi

estağfurullah hocam vermiş olduğunuz cevap için öncelikle teşekkür ederim.öncelikle yaşım 26. mesela sabah egilip yüzümü yıkadıgım zaman dizlerimi kırmadan belimi cok egemiyorum belimde biraz hareket kısıtlaması var dizimi kırmadan egilince bacagımda cok sükür öyle güç kaybı ve his kaybı yok sadece diz kapağımın arkasında yorgunluk hissi oluyor işim gereğide sabah aksam koltukta oturuyorum onunda ayagıma vermiş oldugu bi yorgunlukta vardır sanırım. özel bir hastanede *** *** ** tarihinden itibaren fizik tedaviye gidiyorum 21 seans + 9 seans şeklinde. 15 er dakika vakum cihazı + tens cihazı + radar cihazı ve traksiyon tedavisi görüyorum. biraz rahatlama var suan 13. seanstayım. bahsettiginiz fıtık derecesine göre bu tedavi yöntemi ve benim kendime dikkat etmem ile yeterlimidir hocam? yani fizik tedavi kalıcımı yoksa gecici rahatlamamı sağlar hocam? ayrıca parafon kas gevşetici yazıldı? pek içmiyorum ama.

6 Ağustos 2016 09:21
Op. Dr. Cezmi Ük
Op. Dr. Cezmi Ük
Beyin ve Sinir Cerrahisi

selamlar bana cd copynizi yada mrı görüntülerinizi atarsanız daha net cvp verebilirim isterseniz what sup dan da atabilirsiniz *** *** **

25 Ağustos 2016 23:05
Op. Dr. Cezmi Ük
Op. Dr. Cezmi Ük Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 33 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
L3-S1 arasi fıtık Op. Dr. Cezmi Ük
Kafa ağrısı Op. Dr. Cezmi Ük
Doktor abilerw Op. Dr. Cezmi Ük
MR SONUCUM Op. Dr. Cezmi Ük
Bel Fıtığı Op. Dr. Cezmi Ük
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mehmet Çağlar Berk
Prof. Dr. Mehmet Çağlar Berk Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Muhammet Kırkgeçit
Op. Dr. Muhammet Kırkgeçit Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Khassan Saıdazımov
Op. Dr. Khassan Saıdazımov Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Volkan Oğlin
Op. Dr. Volkan Oğlin Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Mustafa Özaslan
Op. Dr. Mustafa Özaslan Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube