UG
Soru Sahibi
8 Aralık 2015 06:42

Mide&Bagırsak rahatsızlıgı hakkında

Hocam merhabalar, Sorunum su, suan egitim nedeni ile yurtdısındayım, 15 gun sonra donucem, midem ve bagırsaklarım cok kotu bozuldu. Geceleri midem bulanıyor istifra etcek gibi degil ama beni cok rahatsız ediyor agzımda da acılık oluyor. Sonra da bagırsaklarım sesli sekilde gurulduyor, bazen karnımın altı kısmı kasımlarımın ustu sancılanıyor. Geldigimden beri kabızlık sorunu cekiyorum hocam, simdi midemde bagırsaklarım da beni geceleri uyutmuyor, birde bi anda acıkıyorum karnım kazınıyor resmen. 15 gun daha burdayım, burda hemen doktora gorunmeli miyim? Acil bir durum soz konusu mu? Rahatlamam icin ne onerirsiniz? Yardımınızı rica ederim. Tesekkurler, iyi calısmalar.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Kadir Aksöz
Prof. Dr. Kadir Aksöz
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

DIŞ ÜLKE GEZİLERİNDE BU TİP YAKINMALAR OLUR. YAPACAĞINIZ EN ÖNEMLİ ŞEY ÖNCELİKLE ALIŞTIĞINIZ YİYECEKLERE YAKIN BESLENMEK İKİNCİSİ DE VARSA BİR SPAZM ÇÖZÜCÜ (BUSCOPAN GİBİ) KULLANMAK. GEÇMEZSE DOKTORA GÖRÜNMENİZDE YARAR VAR

8 Aralık 2015 08:30
UG
Soru Sahibi

hocam tekrardan merhabalar, 2 gun once belimde kas spazmı oldu doktora gittim voltarene in hap seklini verdi onu kullanıyorum. Bugun bagırsaklarım anormal sekilde ottu ve gogus altıma baskı yaptı midemde asırı bulandı actım ama herhangi bir kusma fln olmadı yemekten sonra tuvalete cıktım. Kucuk top parcaları halinde zorlanarak tuvaletimi yaptım rengi normal kahverengiydi ama azcık camur seklindeki bide dıskılarımın birinde hafif kan vardı hocam acık kırmızı renkte, sizce bunun nedeni nedir? Kabızlık veya zorlanmadan oturu mu yoksa baska bir nedeni olabilir mi? daha once bagırsaklarımla alakalı herhangi bir hastalıgım veya sorunum olmadı, kendimi de halsiz hissediyorum, uykum var ama uyuyamıyorum, psikolojimde biraz bozuldu, herseyi cok kafaya takabiliyorum. Sizce hemen doktora gitmeli miyim? Kanın nedeni nedir? 10 gun sonra Turkiye ye donucem beklemeli miyim? Tesekkurler, iyi calısmalar.

12 Aralık 2015 00:42
Prof. Dr. Kadir Aksöz
Prof. Dr. Kadir Aksöz
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Doktora gidin.

15 Aralık 2015 09:01
Prof. Dr. Kadir Aksöz
Prof. Dr. Kadir Aksöz Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Yazar toplam 2062 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Ca 19 9 yüksekliği Prof. Dr. Kadir Aksöz
Makatan büyük abdeste kanama Prof. Dr. Kadir Aksöz
Mide üstü doygunluk hazımsızlık Prof. Dr. Kadir Aksöz
İrtibat Bilgisi Hk ; Prof. Dr. Kadir Aksöz
Gastroenteroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Cengiz
Prof. Dr. Mustafa Cengiz Gastroenteroloji
Doç. Dr. Nurettin Tunç
Doç. Dr. Nurettin Tunç Gastroenteroloji
Doç. Dr. Oktay Bulur
Doç. Dr. Oktay Bulur Gastroenteroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube