merhaba hocam bn 27 yaşında bir bayanim.idrarda yanma mesanede sıkışma ve ağrı teşhisi ile doktora gittim idrar testinde eritrosit 343 lökosit 11 squamoz epitel ise 8 ckti idrar kültürü ise steril yazıyordu bna iki gün önce cipro buscopan arveles ve piyeloseptyh ilaçları verildi dört gündür kullanıyorum ama pek rahatlama olmadı cipro yu geçen ayda kullanmıştım yine enfeksiyon vardı o zamanki degerler daha düşüktü yine geçirmedi.acaba ne yapmalıyım neden geçmiyor olabilir o kadar ilaçiçtim ultrason da böbrekler mesane uterus hersey temiz..pazartesi gcmezse sistoskopi yapacakms bunu yaptrmalimiyim bilemedim sonrasında bazı sorunlar olabiliyormuş mesanem sanki hep dolu gibi ama pek ıdrar yokmuş halada agrıyor bşey batıyo gibi hiç böyle olmamştım acıdan aglıyorum artık zor durumdayım hocam yorumunuz nedir teşekkür ederim
Sevilay Hanım Merhaba. Idrarda kanama sıklıkla idrar yol enfeksiyonundan kaynaklansa da idrar yolları taş hastalığı ve mesane içinde kitle açısından dikkatli olmaması gereken bir durumdur. Sık tekrarladığı durumlarda tanı ve tedavi amacıyla sistoskopi yapılması önerilir. Sistoskopi basit, olay uygulanan bir işlemdir, endişe etmenize gerek yok. Sistoskopi yaptırmanızı öneririm. Geçmiş olsun.
hocam cevabınız için teşekkür ederim peki sistostopi anestezi ile mi yapılıyor çünkü birşey hissetmek istemiyorum ve bazı yan etkilerii oldugunu okudum öyle mi gerçekten ?ve sistoskopiden önce bilgisayarlı tomografi de oluyormuş bunu böbrekler mi yoksa üriner için mi yapıyorlar bn defalarca usg oldum böbreklerim temiz cıktı bir agrı vs hissetmiyorum böbreklerimde tek sorun mesanemdeki acı ve yanma hissi sizce bt ye gerek var mıdır yoksa direkt sistoskopi mi yaptırmalıyım ?çünkü burdan da radyasyon almak istemiyorum.tekrar teşekkür ederim
Sistoskopi anestezi altında yapılan basit ve güvenilir bir işlemdir. Tekrarlayan USG ve Bahsettiğiniz diğer tetkikler ile sonuç alınamadıysa sistoskopi yapılmasını öneririm. BT Ürografi adı verilen bir yöntem de mevcut ancak sistoskopi ile biyopsi almak ve tedaviye yönelik müdahalelerde bulunmak mümkün. Geçmiş olsun.
Sistoskopi anestezi altında yapılan basit ve güvenilir bir işlemdir. Tekrarlayan USG ve Bahsettiğiniz diğer tetkikler ile sonuç alınamadıysa sistoskopi yapılmasını öneririm. BT Ürografi adı verilen bir yöntem de mevcut ancak sistoskopi ile biyopsi almak ve tedaviye yönelik müdahalelerde bulunmak mümkün. Geçmiş olsun.
hocam cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim sistoskopi oldum ve sonuçta mesane içinde taş vs izlenmedi sadece solda cift üreter sağda tek üreter sistem yazıyordu buda soldaki böbreğimin doğuştan çift kanallı olması durumuymuş şimdi bn bu sonuçlara göre kronik/intestiyel sistit miyim bunu anlayamadım ? yani raporda yazmıyor (sadece yeri tanımlanmamş üriner enfeksiyon yazıyor )birde bnden ilaçlı böbrek filmi istendi bu tetkikle sorunun ne olduğu anlaşılır mı acaba bir an önce gereken bütün tetkikleri yaptırarak yanınıza gelmek istiyorum çünkü kafamdaki bütün sorularıma net cevap alabiliyorum teşekkür ederim.
Sevilay Hanım Merhaba. Kronik sistit tamamen farklı bir durum. Böbreğinizde tespit edilen doğumsal farklılık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu ve taş hastalığına neden olabilir. İlaçlı böbrek filmi (IVP) ile böbrek kanallarının durumu, genişleme olup olmadığı, böbreğin çalışma durumu değerlendirilebilir. IVP sonucunuz çıktığında daha net konuşabiliriz. Tekrar geçmiş olsun.
merhaba hocam öncelikle ilgi ve alakanız için tekrar teşekkür ederek başlamak istiyorum tekrar idrar testi yaptırdım ve enfeksiyon yok olmuş.kültürde ise zaten üreme hiç yoktu ıvp istendi fakat o maddeye alerjim oldugu için yaptıramadım mesanede batma tipindeki acı özellikle hareket halindeyken devam ediyor ve idrar yaparken yanma hala var enfeksiyon olmadıgı halde yanma neden devam ediuyor olabilir şu an iki yeni ilaca başladım ürispas ve vesicare şimdi bu ilaçların bitmesini mi beklemeliyim yoksa başka ek tetkikler yaptırmalı mıyım ?
Sevilay Hanım Merhaba. Bence ilaç tedavisinin bitmesini bekleyin, bazen mesanede ortaya çıkan aşırı hassasiyetim düzelmesi zaman alabiliyor. Tedavi bitiminde tekrar konuşalım. İyi çalışmalar.
merhabalar hocam verdiğinizi ilaç tedavisine devam etmekteyim fakat maalesef bir etkisini göremiyorum ne yapmalıyım ? farklı bir tedavi mi uygulayacagız
Sevilay Hanım Merhaba. Size önerdiğim tedavinin etkisinin tam olarak ortaya çıkması için 2-4 hafta kullanmış olmanız gerekir. Eğer yan etki yapmadı ise tedaviyi tamamlamanızı öneririm. Bu süre sonunda eğer istenen etki sağlanamaz ise tedavide değişiklik yapabiliriz. İyi çalışmalar.