Merhaba, annem 2013 yılında menenjiom ameliyatı oldu. 28 günlük bi ışın tedavisi aldı. Ama dikisinden sürekli bi iltihap geldi. Ve sık sık başı ağrıyor ve arada o ameliyat tarafında yüzünde bi şişlik oluşuyor. Geçen günde büyükçe bir ip çıktı o dikiş olan yerinden. Ameliyat sonrasında sürekli bı akıntı gelme durumu oldu. Düzenli olarak pansumanini yapıyoruz acaba bu akıntı iltihap ve ipin sebebi nedir ve tehlikeli midir
Genelde operasyon yerinde eriyen dikişler kullanırız. Akıntı devam ettiyse ve enfeksiyon bulgusu yoksa hastamızın suturlara alerjik reaksiyon geliştirdiğini düşünebiliriz. Çok nadir görülür ama olabiliyor.diğer taraftan radyoterapinin yan etkisi olarak iyileşme gecikmeside akla gelebilir.hastanizin kontrol filmleri muhakkak çekilmiştir. Sonuçları nedir acaba?
Evet son gittiğinde çekildi. Bir iltihaplanma yaşandığını ama beyni kurtarmış demişlerdi. Sizinde dediğiniz gibi radyoterapiden kaynaklı geç iyileşme olur demişti bir doktor ama annemin radyoterapi almasının sebebi kitlenin tekrar etme riskinden dolayıydi. Aile de genetik olarak var kardeslerim de ameliyat oldu. Biri paragandiyomaydi diğerinin de böbrek üstü bezlerinde olan bir kist vardı. Annemin sürekli başının ağrıması başının sürekli o tarafında bi kasılmanın olması normal midir peki. Çok teşekkürler yanitladiginiz için.
Opere olan bölge her zaman hassas olacaktır. Sorunlar devamlı o tarafta olacaktır. Sonuçta normal yapiyi bozmak zorunda kalıyoruz. Çok geçmiş olsun