Sayın Hocam; öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kızım *** *** ** doğumlu olup bundan 6 ay evvel sadece koltuk altında tüylenme oldu. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde muayenesini yaptırdım, Doktorun istediği ve *** *** ** tarihli kan sonuçları ise: TSH (Kan) 3,28 μIU/mL Ref:0,35 - 5.50 Serbest T4 (Kan) 1.02 ng/dL Ref:0,7 - 1,76 Anti TPO (Kan) < 28,0 U/mL Ref: <=60 Anti-TG-AB (Kan) < 15,0 U/mL Ref:<=60 FSH (Kan) 0.82 IU/mL LH (Kan) 0.06 IU/mL Estradiol (Kan) < 11,80 pg/mL Testosteron (Kan) <10 ng/dL Ref:14 - 76 DHEA-SO4 (Kan) 147 μg/dL Ref:10 - 391 olarak normal degerler içerisinde çıktı. E27.0 Adrenokortikal aşırı aktiviteler tanısı konuldu. Yalnız doktorumuz: Synacten 0.25 mg Testi yapılması gerektiğini söyledi... -Bu testi yaptırmam gerekli midir? -Test sonuçlarından DHEA-SO4 değeri ölçülecekse bu değer yeterli değilmidir? - Kortizol uyarı testi için normal degerler nedi? -İnanın bu sorular hakkında bilginize ihtiyaç duydum..Cevaplarsanız çok sevinirim.
Hastanızda böbrek üstü bezlerde bir sorun var mı o acıdan yapılan bir test. 17-hidroksi progesteron degerlerine de bakılacak.
Hocam; ilginiz için teşekkür ederiz. Biz kamu çalışanıyız. İletişim bilgilerinize sahip olabilirsek, sizinle görüşmek isteriz.
Çukurova üniversitesindeyim