ku
Soru Sahibi
14 Şubat 2017 00:29

kolonoskopi patoloji raporu

merhabalar hocam. 3 yaşımdayken polip alınmıştı benden 23 yaşındayım tekrar kolonoskopi yaptırdım polip bulundu tekrar. patoloji raporunu aynen yazıyorum. yorumlarsanız çok sevinirim. 1-kolon;sigmoid kolon;kolonoskopik biyopsi; -displastik epitelle (düşük dereceli) döşeli tubuler yapıda bez ve hiperplastik stromal komponent, 2-kolon;transvers kolon;kolonoskopik biyopsi; -displastik epitelle (düşük dereceli) döşeli tubuler yapıda bez ve hiperplastik stromal komponent, epikriz: not1:polip kesit düzlemlerinde izlenen histomorjolojik bulgular hamartomatöz polip ile uyumlu olabilir. klinik-endoskopik korelasyon önerilir. not2:polip kesi yerinde olağan kolonik mukoza geçişi saptanmıştır. raporuma bakan bakan doktor hasta kartı yazdırdı ve yazdıklarıma ek olarak şunları yazmış: öneri: üst GİS endoskopi+MR enterografi+batın görüntüleme ile olası polip varlığı araştırılacak. juvenil polip, peutz jrghers, cronkhite-canada sendromu. ekstra bir sorum olacak birde hocam bir bilgiye ulaşamadım. hamartomatoz polip kesin bir sendrom ile birlikte mi gelişir? teşekkürler.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Genel Cerrahi , Proktoloji

Birden fazla genç yaşta polip saptanması durumunda bu şekilde genetik geçişli hastalıklar açısından tarama yapılmasında fayda olacaktır. . Sevgiler... Prof. Dr. Sezai Leventoğlu www.sezaileventoglu.com sezaileventoglu@hotmail.com twitter.com/Dr. Sezai Leventoglu (*** *** ** (Muayenehane Tel & Fax) (*** *** ** (Asistan Dilek hanım mobil tel)

15 Şubat 2017 07:21
ku
Soru Sahibi

çok açıklayıcı bir cevaptı teşekkürler. sayenizde aydınlandım hocam. çok yardımsever bir insansınız. sonsuz teşekkürler.

19 Şubat 2017 00:30
Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Genel Cerrahi , Proktoloji

Sevgiler... SL

19 Şubat 2017 16:37
Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Prof. Dr. Sezai Leventoğlu Genel Cerrahi , Proktoloji

Yazar toplam 6126 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Anal fisur Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Anal fisur Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Makat ve diskilama problemi Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Makat rahatsızlığı Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
anüste yanma, kaşıntı ve acı Prof. Dr. Sezai Leventoğlu
Proktoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube