Merhaba Sayın hocam kızımda 7-8 lökosit çıktı ve gaita kültürü yaptırdık sonuçta salmonella paratyphi b üredi ve 5 gündür antibiyotik kullanıyoruz. Hala emmede sorun yaşıyoruz. Sorun yaşıyoruz diyorum ama eminde değiliz çünkü 3-4 dakika emiyor ve kendini geri itiyor. Emmek istemiyor. kilo olarak çok geri kaldığımızı düşünerek çok tedirgin olmaya başladık. kızım şimdi 78 günlük ve 4900gr. 2700gr doğdu ilk bir ay 1230gr aldı 2. ay 680 gr aldı son 15 günde ise sadece 300gr kadar aldı. Oldukça tedirgin olmaya başladık ne yapmalıyız mamaya başlamalı mıyız yoksa kilo alamamasının bağırsak enfeksiyonuyla bir ilgisi var mıdır? bu arada kızımı bir buçuk saatte bir emziriyorum(1 hafta önceye kadar saatte 2 kez emziriyordum) neler yapmalıyım. Nasıl bir yol izlemeliyim mamaya başlamalı mıyım? yoksa her şey yolunda mı? bu sorularıma bir türlü cevap bulamıyorum doktorumuz soru sorulmasından hiç hoşlanmıyor :-( lütfen yardımcı olur musunuz.
Cok gecmis olsun. Birkez salmonella barsak enfeksiyonuna antibiyotik verilmez.Hemen kesmek gerekir.2,5 ayda 2200 gr almasi aslinda kotu degil.O nedenle endiselenmeyiniz. Meme verme sikligini kendi belirlesin.Siz sik emzirme eyleminde bulunarak onun gogus alma zevkini bizuyirsunuz.Acikmasina ve kana kana emmesine izin veriniz.Sagliklar dilerim
Teşekkürler hocam lökosit ilk 3-4 çıktı antibiyotik verilmedi 3 gün sonra tekrar tahlil ve yapıldı lokosit 7-8 çıktı antibiyotik ve emmede isteksizlik ve memeden kendini yay gibi itme şikayetimize istinade bir de mide bagırsak düzenleyici ve canlı bakteri içeren probiyotik damla verildi gaita kültürü istenmedi ben tedirgin oldum özelde yaptırdım ve salomonella çıktı doktora raporu ilettim antibiyotiğe devam denildi nasıl davranmalıyım ilaçların tamamını keselim mi. Yakın ilginiz ve cevabınız için çok sağolun.
Mail box da sorun olduğu için sorunuzu anında yanıtlayamadım.İnşallah sorun çözülmüştür
Bir sonraki tahlilimizde nadir lökosit görüldü normal olduğu söylendi emme aralıklarını 2-2.5 saat olarak düzenledik sık yutkunma seyrek kuru öksürük ve sık hapşırma vede ateş hiç 37.3 un üzerine çıkmadı (salmonalla çıktığı dönemde dahi) doktorumuz emmede isteksizlik ve az kilo sık yutkunma, öksürüğe bağlı olarak reflü teşhisi koydu iki ilaç mtlym gvskn verdi bir de bifiform tavsiye etti yeni kullanmaya başladık yardımlarınız ve samimiyetiniz için sonsuz teşekkürler.
İyileşmenize çok sevindim.Sağlığınız her daim devam etsin inşallah.
Son olarak kızımın kakası jöle kıvamında pelte gibi koyu sarı turuncumtırak sumuksu gibi bunun reflü ilacı ile ilgisi olabilir mi normal mi bu durum mu tedirgin olacağımız bir durum var mı tesekkurler hocam
Yok reflü ilaçları bu tür bir dışkılama örneğine neden olmazlar.Bu bir tür geçiş kakasıdır.Endişelenmeyiniz