İyi geceler. Benim bir sorum olucakti. 1 aydan fazla oğlumun ateşi vardı buarada oğlum 9 yaşında. Aralıklı zamanda antibiyotik kullandık,antibiyotik kullandığımız zaman ateşi düşüyordu fakat antibiyotik bittikten sonra yeniden yükseliyordu. 24 nisanda boyunda bir şişlik fark ettim ve hemen çocuk doktoruna götürdüm. Birçok tahlil yapıldı film çekildi. Bu arada özellikle gece yoğun öksürükte vardı hala devam ediyor. Boyun filmde 41×16mm solda 30x14mm boyutta olmak üzere her iki üstte sağda ağırlıklı anterior ve posterior servikal zincir boyunca reaktif görünümlü multipl lenf nodu lenfadenit? Raporda bu yazıyor. Ultrason da ise Karaciger boyutu hafif artmış,böbrek alt polü hafif geçmekte dalak 111mm boyut artmış hiler 10mm lik aksesuar görünümü mevcut ve kolonik ağırlıklı yoğun gaz distansiyonu yazıyor. Troid ve guatir yok testi yapıldı. 2 Antibiyotik verildi aynı anda içmesi için. Antibiyotik zarar vermesin diye birde vitamin. Fakat bizim halâ ateşimiz var öksürük devam. Sizce durum nedir ?ne yapmalıyım 7gün daha beklemelimiyim ?yoksa zaman kaybetmeden doktora yeniden gideyimmi? Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.
OĞLUNUZUN ATEŞİ UZAMIŞ. ENFEKSİYONLAR, ROMATOLOJİK HASTALIKLAR VE HEMATOLOJİK/ONKOLOJİK HASTALIKLAR AÇISINDAN İNCELENMELİDİR. ÜNİVERSİTE YADA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİNE BAŞVURMALISINIZ.
İlgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İki antibiyotik aynı anda kullanmamiza rağmen ateş *** *** ** 37.7 bu beni ister istemez endişelendirmeye başladı.
en kısa sürede çocuk enfekisyon bölümüne başvurun. Üniversiteler yada Şili Etfal Hastanesi önerimdir.