Merhaba Sayın Hocam, Eşimde bazı Zaman'lar çok sinirli yada gergin olduğunda kalpte çarpıntı oluyor.Muayene olduğumuz kalp doktorumuz kalpte çarpıntı olan kısım için bi operasyon yapcaz ve kalpteki o kısmı yok etcez dedi.Operasyonum ismi ''rf'' isimli bişidi tam hatırlayamadım.Elektirik dalgası verip kalbi hızlandıracaz çarpıntı olan kısmı tespit edip o noktayı öldürcez gibi şeyler söyledi.Yapılmazsa kalp yetmezliğine kadar gidebilir dedi.Bu operasyon hakkındaki fikirleriniz nedir mutlaka yapılmalımı,hemdikapları/tehlikeleri nelerdir? Ve birde sinir stres fazla olmadığı sürece çarpıntı olmuyor,çarpıntı olmadığı sürece sıkıntı tehlike varmıdır kalp için yinede? Teşekkür ederim şimdiden değerli cevaplarınız için. Kolay gelsin&iyi çalışmalar.
Çarpıntının tipine göre RF yapılır veya yapılmaz. Çarpıntı EKG, holter takibi veya EPS esnasında görüldükten sonra gerçekten gerekli ise RF yapılır. Her çarpıntı şikayetinde RF yapılmıyor.Geçmiş olsun.
Merhaba Hocam, Son Zamanlar sinir stres kaynaklı çarpıntı arttı Hocam.Yılda 4-5 defadan fazla çarpıntı oluyosa ''RF'' operasyonunun yapılması gerektiği söyleniyor doğrumudur? Birde RF'nin hamileyken yapılmasında sakınca varmıdır? Teşekkürler Hocam,Hayırlı Ramazanlar..
RF yapılması için çarpıntının hangi tipte olduğu önemli. RF işlemi esnasında yoğun miktarda radyasyon kullanılması bebek için sakıncalıdır. Geçmiş olsun.
Hocam verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.Allah Razı Olsun.İzninizle şunuda sormak istiyorum,Bu ''Rf'' operasyonu yapıldıktan sonra kalpte tekrar çarpıntı olma olasılığı varmı acaba?
RF ablasyonu yapılan çarpıntının tipine göre değişmekle birlikte, bazı kişilerde çarpıntı tekrarlayabilir. Gerekirse ve hastanın da durumu uygun ise yeniden müdahale yapılabilir. Geçmiş olsun.