Merhaba Hocam, Yağlı yiyecekler veya şekerli yiyecekler yedikten sonra ishal oluyorum. Bunun nedeni ne olabilir? İlaçla tedavisi mümkün müdür? Saygılarımla
Geçmiş olsun, bu internetten halledilecek bir durum gibi görünmüyor. Gıda intoleransından pankreas yetmezliğine kadar pek çok nedeni olabilir. Bu nedenle bir gastroenteroloji uzmanı ile yüz yüze görüşmenizi tavsiye ederim.
Sağolun Hocam cevapladığınız için. Gideceğim Doktora. Bursada değilim. Size gelirdim. Hocam Pankreas salgılarının bağırsağımızda yaşayan mikroorganizmaların üzerinde de bir etkisi var mı?
Tekrar geçmiş olsun, sindirim bir bütün ve hepsi etkileşim içinde.
Hocam merhaba; doktora gittim. Çölyak araştırması yaptı. Pankreoflat adında bir ilaç verdi. Aynı zamanda ÜK hastasıyım ve pentasa 2 g kullanıyorum her gün. Total Bilirubin 1,22 ve Direkt Bilirubin 0.42 olarak yüksek, UIBC 105 olarak düşük çıktı. NEUT% 38,2 ile düşük, LYM % 53,1 yüksek çıktı. Sonuçlarım için de tekrar gideceğim ama bu değişiklikler önemli mi? Pentasayı gün aşırı içmeyi siz nasıl değerlendirirsiniz? Teşekkür ederim.
Geçmiş olsun. Pentesayı her gün kullanmalısınız. Kan değerlerinizde özellikli bir durum görülmüyor.
Hocam Merhaba, Cevabınız için tesekkur ederim. Pankreoflat hayvansal kökenli olduğu için onu bitkisel kökenli olanla değiştirdim. Bu desteği kullanmak pankreas üzerinde tembelleştirici veya daha ciddi bir tehlikeye neden olur mu? Beklediğimden fazla bir rahatlamaya neden oldu. İyi Çalışmalar
Geçmiş olsun, pankreasa bir etki yapmaz.
Hocam, Pankreas enzimleri desteği gibi mide asidi düşük olduğunda yükseltmekte mümkün mü?
Tekrar geçmiş olsun, böyle bir uygulama yok.
Hocam Merhaba, Bir süre yoktunuz size de geçmiş olsun. Ben ÜK hastasıyım ve kullandığım sindirim enzimi (bitkisel kökenli) desteğinin hiç bu kadar yaralı olabileceğini düşünmemiştim. Size sormak istediğim bir soru var: IBD ya da IBS hastalığı olmayan bir insan rutin olarak Bristol skalası 4 olarak günde bir kez mi wc ye gider? Yediği bir şey ya da ortam değişikliği gibi örneğin 6 olduğu olur mu? İyi Çalışmalar
Geçmiş olsun, sağlıklı dışkılaması olan bir insan günde üç kez veya üç günde bir kez tuvalete çıkabilir.
Hocam ülseratif kolit ile alerjik rinit arasında bir ilişki var mı? ÜK tedavisi başlamadan önce burnumun kaşıntısını rinit ataklarında kontrol edemezken ÜK tedavisi başladıktan sonra dönem dönem hapşırma nöbetleri oluyor ama burnumu tümüyle tutan kaşıntı nöbetlerini yaşamıyorum?
Geçmiş olsun, ÜK ile allerjik hastalıklar arasında bir ilişki yok.
Hocam 1 yıldır ÜK hastasıyım. Ve yaklaşık 5 aydır günde 3 kez wc ye gidiyorum. Başlarda 15. Bazı besinleri tükettiğimde 4 hatta 5 de oluyor. 3 kutu Debridat kullandım çok bir fark oluşmadı. sadece 2 g mesalazin kullanıyorum. Ara ara kontrole gidiyorum yapılan tahlillerde hiç bir şey çıkmıyor. çölyak bile araştırıldı. Ve doktor da mesalazinle devam edeceğimizi söylüyor. Hatta başka bir doktora gittim. Bu ilaç yeterli olmuyordur deyip tahliller istedi. Sonra o da sonuçlara göre farklı bir ilaç eklemedi. Benim günde daha az wc ye gitmem için posalı, karbonhidratlı yağlı yiyeceklerden uzak durmam mı gerekir yoksa ne yapmam gerekir? Saygılarımla. ..
Geçmiş olsun, Günde üç kez tuvalete gitmek patolojik bir durum değildir. Kan ve ishal yoksa, ani dışkılama ile sizi sıkıştırmıyorsa ek bir tedavi gerekmez.
Tedavide bir yılınız dolmuş, endoskopik remisyon değerlendirilmesi amacı ile kolonoskopi yapılabilir