Illarca süren kabızlık şişkinlik gaz sorunu
oa
Onu*** A***
20 Eylül 2020
Hocam mrb kabızlık gaz şişkinlik sorunum var. bana genelde gittiğim doktorlar lif ağırlıklı meyve sebze kepek tarzı beslen birde bol su dediler 2-3 yıldır bunları uygulamaya çalıştım probiyotikler kefirler ve çoğu yeme alışkanlığını zor da olsa değiştirdim sebze meyve miktarını arttırdım asitli şeyleri azalttım alkol olayı zaten hiç yok. çok bitki çayları rezene anason papatya vs denedim su içmede10 bardağa çıktım ama Gaz şişkinlik ve kabızlık çözülmedi artık şaşırdım. Sizce lif ağırlıklı beslenmenin benim durumumla ilgisi varmıdır sebze meyve yememe rağmen acaba azmı oluyordur bilemiyorum ama sanmıyorum .. Yada bol saf kepek yada yulaf alsam yoğurtla karıştırıp yemek etkisi olabilirmi.. Birde dicetel Motilium debridat duspatalin osmalak bekunis dulcolax meteospazyml x-m pankreoflat bunlar tümünü 7-8 yıldır belli aralıklarla kullandım sadece osmalak ve debridat dan biraz fayda gördüm o da geçici olarak sonra yine kullanmalarima ragmen fayda vermediler. Aslında gaz bir yok olsa kabızlığın da geçeceğini tahmin ediyorum bana hasta olarak daha çok aşırı gaz yoğunluğu kabızlığa sebeb oluyor gibi geliyor zaten bu kısa dönem fayda gördüğüm ilaçlarda sadece kabızlık yönünden belli dönem kısa zaman fayda gördüm bu ilaçlardan ve şişkinlik gazı yok etmediler. Sadece 4 yıl önce efexor kullandığım dönem gaz da baya bir boşaldı vücuttan o zmn zaten otomatik olarak kabızlık da rahatladı ama kesin efexor mu idi faydalı olantam bilemiyorum çünkü 3 ay kdr kullanmıştım efexor u o da stres gibi sorunlar içindi ve kabızlık şişkinliğe böyle etki etmesini beklemiyordum açıkçası. Zaten efexor u bıraktım geri eski halime döndüm. Efexor u temin etmesi biraz zormalesef daha önce tecrübelerim oldu ama başka önerebileceğiniz daha hafif yan etkileri daha az olan durumum için faydalı ilaç önerme şansınız olabilir mi yada bol yulaf kepek vs nasıl olabilir .. biraz uzun oldu kusurabakmayın lütfen çok teşekkür
4 cevap
1609 görüntülenme
Cevaplar (4)

Prof. Dr. Muammer Kara
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Geçmiş olsun Hastalığınızın adı İBS. Bu kalın bağırsağın fonksiyonel hastalığıdır. Fonksiyonel hastalıklar aynı zamanda bağırsak beyin etkileşimi bozukluğu olarak da adlandırılır. Kaygı, üzüntü, stres vb durumlar şikayetlerinizi tetikleyebilir. Efexor'dan fayda görmenizde bunla ilişkili. Bu hastalıklar maalesef kroniktir ancak kanser dahil başka hiçbir hastalığa dönüşmezler. Kabızlık için kepeğin kendisini direk kullanmanız çok faydalı olabilir. Günde 7-8 yemek kaşığı, her şeye karıştırabilirsiniz. Bir de büyük abdest ihtiyacınızı asla ertelemeyin. Meteospasmyl kap 3X1 ve trankobuskas tb 1X1 kullanabilirsiniz. Üç hafta sonra tekrar yazarsınız.
21 Eylül 2020
oa
Hocam teşekkürler ayrı ayrı yanıtlarınız için trankobuskas kullanmıştım daha birkaç ay oldu bitirdim ve üst üste iki kutu günde iki kez kullanmama rağmen ne gaz şişkinliğe ne de kabızlığa etki olmadı malesef büyük umutlarla başlamıştım. Meteospazmyl ilacınıda yine birkaç önce 2 kutu günde 3 ez kullandım ondanda etki göremedim. Bunlar dışında size sorumda kullandığım diğer şişkinlik kabızlık ilaçları da çare olmadı. sadece osmalak ve debridat(belli kısmi bir dönem sonra fayda etmediler onlar da) bir de efexor fayda görebildiklerim. Bu rahatsızlıkları yaşayan başka kişilere etkisi olduğu söyleniyor kullananlarda memnun bu ilaçlardan ama bende neden etkisiz kaldı anlamıyorum. Şimdi yenilerde günde 3-4 yemek kaşığı kepek yoğurt karıştırıp denedim 1 haftadır kabızlığa yüde yüz değil ama kısmen biraz iyi geldi diyebilirim bunun ama şişkinlik gazı yine sökemedi o konuda fayda etmedi.. Yulaf kepeğimi daha iyi yoksa buğday mı acaba kabızlığa.. Aslında gaz şişkinlik yok olsa kabızlık da otomatik düzelir gibi geliyor ama gaz şişkinlik geçmiyor. Bilmiyorum hocam şaşırdım artık 10 yıl oldu Dediğiniz gibi de çok doğru bunun kalıcı çözümü yok gibi.. Son olarak hocam birde flagyl + largopen denemiştim geçen ay 1er kutu günde 2şer şekilde onlar da biraz dışkılamayı rahatlattı ama ishal degil ama biraz sulu gibi bir kıvam şeklinde oldu büyük tuvalet düzeni kullandığım geçen aydan şimdiye kadar. Fakat o da gaz şişkinliğe yaramadı. Sorum Biraz uzun olduysa kusura bakmayın lütfen teşekkürler..
22 Eylül 2020

Prof. Dr. Muammer Kara
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Tekrar geçmiş olsun İBS’de kullanılan ilaçların etkisi %60-70’dir. En iyi faydayı antidepresanlardan görmüşsünüz. Fonksiyonel hastalıklar aynı zamanda bağırsak beyin etkileşimi bozukluğu olarak da adlandırılır. Bu durumda en iyisi bir psikiyatri uzmanı ile görüşebilirsiniz. Kepek kabızlıkta benimde hastalarıma tavsiye ettiğim bir posadır. Buğday, yulaf farketmez. Dozunu arttırabilirsiniz.
22 Eylül 2020
oa
Hocam Yanıtlarınız için ayrı ayrı teşekkürler. Merak ediyorum hocam efexor un yani venflaksinin böyle bir etkisi olması nasıl açıklanabilir tamamen tesadüf mü yoksa başka bir şey mi iyi gelmiştir o dönem efexor mu bağladım bilemiyorum yani ben 10 yıldır yoğun kabızlık şişkinlik sorunu yaşıyorum dahiliye alaninda verilen laksetif müshil gaz söktürücü vb. ilaçların çoğunu doktor talimatlarına göre kullandım ve herkeste faydalı olan ilaçlar bende ya kısmen geçici etkili oldu yada hiç olmadı sigmoidoskopi gaita idrar testleri kan testleri birçok kez yapıldı anormal bir şey gözlenmedi. Bir debbunların yanında dışkılayamama sorununa tezat olarak aşırı idrara çıkma sorunu var.. Son olarak Son 3-4 yıl önce efexor çarpıntı ekstrasistol problemi için kullandım ve bu tekleme çarpıntı rahatsızlığı da kabızlık şişkinlik le beraber başlamıştı 7-8 yı nce kadar neyse o kullandığım dönem yani 2016 sonları gibiydi tesadüf kabızlığım rahatladı kullandığım sürede ama kesin yüzde yüz efexor mu bilemem kesin ama kullandığım dönem bir rahatlama oldu. 3-4 ay kadar kullanmıştım. Baya bir uyuşukluk yaptı ve ekstrasistollerde de çözemeyince de bıraktım ama o dönem kabızlık gaz çıkartamama sorunu rahatlatmıştı nasıl olduysa. Sizce hocam efexor un böyle olumlu yönde bir etkisi oldu ise bendeki kabızlığa yol açan sorun tam olarak ne olabilir eğer efexor etkili oldu ise bu sorunlara yönelik nasıl ne yönde bir etki yapmış olabilir vücutta yada beyinde o dönem de kabızlık şişkinlik anlamında bir rahatlama sağlanabildi.. Ve venflaksin maddesi etki sağladıysa bunun yerine kullanılabilecek benim rahatsızlıklarına etkili olabilecek ama yan etki olarak daha hafif bir ilaç etken madde vs olabilirmi sizce.. Önümüzdeki hafta doktora psikiyatri gidecem ama sizin fikirlerinizi ve varsa önerilerinizi önemle öğrenmek isterim çok teşekkürler.
7 Kasım 2020

Prof. Dr. Muammer Kara
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Tekrar geçmiş olsun Her seferinde bu kadar uzun nasıl yazabiliyorsunuz, bravo vallahi. Dağa önce de yazdığım gibi fonksiyonel mide bağırsak hastalıkları var. Bu hastalıklar aynı zamanda bağırsak beyin etkileşimi bozukluğu olarak da adlandırılıyor. Hem çok çeşitli hem de çok yaygın hastalıklar. En çok bilineni İBS, ama fonksiyonel hazımsızlık, fonksiyonel pirozis, fonksiyonel kabızlık, fonksiyonel diare, fonksiyonel karın ağrısı..... böyle pek çoğunu satabiliriz. Kaygı, stres, üzüntü gibi durumlar fonksiyonel hastalık ile ilişkili şikayetleri tetikleyebiliyor. Bu bedenle antidepresan ilaçların fonksiyonel mide bağırsak hastalıklarında şikayetleri azaltması şaşılacak bir şey değil.
8 Kasım 2020
oa
Mrb Hocam bu kez kısa soracam 10 yıllık bir rahatsizlik oldugundan ve bir türlü düzelmeyince de bir sürü şey birikiyor malesef.. Dün piskyatriye gittim hocam bu geçmeyen Kabızlık gaz şişkinlik ve birde ekstrasistollerden kalpte teklemelerden bahsettim bana xanax 0.5 mg vs secita yazdi. Xanax ın ağır bir ilaç olduğu yazıyor biraz baktım iaç hakkında ama Sizce bu rahatsızlıklarımı rahatlatır mı iyi gelirmi ve ikisini de akşam aynı öğünde içmemi söyledi bu da biraz tereddüt yaptı hocam size danışmak istedim. daha önce bahsettiğim gibi efeksor bir döne kullandığımda gaz kabızlığa iyi gelmişti eğer tesadüf olmadıysa Tabi ama bunlar hakkında bilgim yok teşekkürler
10 Kasım 2020

Prof. Dr. Muammer Kara
Dahiliye - İç HastalıklarıGastroenteroloji
Tekrar geçmiş olsun Sonuçta tedaviyi başlayan bir psikiyatri uzmanı, iyi geleceğini düşünüyorum. Ancak elbette bunu zaman gösterecek.
10 Kasım 2020
Toplam Cevap
1756