Merhaba Tugba Hanim, ben 21 yasindayim ve inatci aknelerim var iki doktor hormonal oldugunu soyledi ki hormonlarim normal cikmisti ve adetlerim duzenliydi. dogum kontrol hapi verdi ancak ucuncu ayin hapinin bitmesine bir hafta kalmasina ragmen sivilcelerim hic olmadigi kadar artti ben de baska bir kadin dogum doktoruna gittim o da hormonlarimin gayet normal ve yumurtaliklarimin da duzgun oldugunu soyledi. Ama bana diane 35i kullan bu gecirecektir dedi. Daha once de yazzi kullaniyordum. Eger sivilcelerim hormonal degilse ben neden diane 35 kullanmaliyim anlamadim acikcasi. Bir cilt doktorunun bu konudaki yorumunu merak ediyorum yardimci olursaniz cok sevinirim, tesekkurler.
Merhaba İpek hanım; Bazen klinik belirtiler hormon aknesi ile uyumlu olup, laboratuvar testleri bunu desteklemeyebiliyor. Ciltteki hızlanmış yağ aktivitesini kontrol altında tutmak için de bu grup ilaçlardan yararlanabiliyoruz. Eğer size başka bir öneride bulunulmamışsa, 25 Yaşa kadar doğumkontrol hapına devam edebilirsiniz. Arada kontrollere gitmeniz yeterli olacaktır. Selamlar..
Tesekkur ediyorum ancak uc ayin sonunda hicbir ffayda saglayamadigim gibi aknelerim eskisinden de fazla suan o sebeple aklim karismis durumda cunku hapin akne yapmamasi lazim ancak surekli yeni bir sivilceyle uyanıyorum bu yontem gercekten dogru mu yoksa roaccutane mi kullanmaliyim bilemedim
Roaccutane yanına eklenebilir, düşük dozda, çok faydası olacaktır İpek hanım. İkisi birlikte yürütülebilir.
Anladim cok tesekkur ediyorum yardiminiz icin
Selamlar..