İyi günler hocam bundan yaklaşık 6 ay önce yabancı uyruklu bir kişiyle (aslında kız arkadaşım eskort değil kesinlikle) korunmalı bir ilişkim oldu ve ilişkimizden 21 gün sonra kendisi hiv combo test yaptırdı sonuç negatif geldi ben de 87. günde ve 142. günde yaptırdım negatif geldi ama son 144.günde yaptırdığım testte 0.95 negatif geldi doktor sorun olmadığını söyledi ama ben gerildim iki farklı hastanede iki farklı test yaptırdım 4.jenerasyon combo testler farklı kitlerle onlar düşük değerlerde negatif geldi yine de tam kafadan atmak adına yaklaşık 1 ay sonra 166.günde tekrar devlet hastanesinde test yaptırdım o da 0.05 negatif geldi bu konuyu artık tamamen kapatabilir miyim yoksa 6 ay diyor kimi doktorlar mutlaka da 180 gün mü olması lazım 14 günde bir şey farkeder mi ?
S.TÜMER, Konuyu kapatabilirsin. Sonuçta negatif -pozitif değerler önemli. Gördüğünüz cutt off degerleri testin cinsine göre değişebilir.
Zaten biraz araştırdım o 0.95 çıkan test mikro elisaydı mikro elisada kuyucuklar küçük olduğu için yıkama çok iyi olamayabiliyoruz hata payı daha yüksekmiş son yaptırdığım ise makro elisa testiydi abbott marka 4.jenerasyon testti sanırım daha güvenilir soncu 0.05 çıktığına göre bir de o 0.95 değerinden 2 hafta sonra yaptırdım testi. Yani her halükarda bu süreler yeterli değil mi doktor bey 180 gün olmasına gerek yok
S.TÜMER, Sonuçlar negatif çıktı ise endişelenmeyin. Negatif değerlere takılmatın.Test süreleriniz yeterlidir.