at
Soru Sahibi
14 Ocak 2015 23:24

Her yıl farklı farklı doktorlara gidip bu testleri yaptırıyorum ama bir sonuç alamadım

yaşım 25 bundan 4 sene önce ilk önce carpıntıyla baslayan kalp rahatsızlığım oldu. Kardiyoloji uzmanına gittim eko yaptı kan tahlili yaptı holter bağladı 24 saat tansiyon ölçen alet takıldı ve bütün sonuçlarım temiz çıktı.Sonrasında başka bir hastahaneye gittim sana efor testi yapılmamış birde efor koşusu yapalım dedi (2012 yılında) efor sonuçlarımda temiz çıktı. Daha sonra sol kolumda ağrılar kendimi yorgun hissetmeler nefes darlığı heyacanlandığım da nefes darlığı yururken nefes darlığı her an kalp krizi geçirip ölecekmişimgöğsümde sıkıntı olmaya başladı Her yıl farklı farklı doktorlara gidip bu testleri yaptırıyorum ama bir sonuç alamadım. Sayısız ekg, bes defa eko, bir defa efor üç defa holter takıldı bu dört yıl içerisinde ama hiçbir olumsuz sonuç çıkmadı. kafam allak bullak hergün bunları düşünüyorum nefes darlıklarından dolayı göğüs hastalıklarına gittim ve astım hastası olduğumu söyleyip ilaç verdiler üç yıl önce. bazen duruken bazemn ise eforlu hareketlerimden sonra durunca kalbim sanki durup birden böyle büyük bir şekilde atış yapıyo göğsümün tam ortasından yukarıya doğru sıcakca birşey çıkıyormuş gibi oluyor. Çok heyacanlandığım zaman,birşeye çok üzüldüğüm de veya eforla birlikte Sanki göğsümde pıhtı atması veya hava atması olarak tarif edebileceğim bir his oluyor Boğuluyormuşum gibi göğsümün ortasından birşey fışkırıyor yukarı doğru Genelde yemekten sonra sol koltuk altımda veya kalbimde ağrı oluyor bazense iğneleyici şekilde batmalar tabi ayrıca (yemekten sonra) astım hastalığı kalbimde erken atımlara sebep olur mu çünkü genelde nefesim daraldığı zaman bu düzensiz atımlar meydana geliyor. ve sanki göğsümün ortasında kuş kanat çırpıyormuş gibi. anlayacağınız hocam yüreğim ağzımda geziyorum devamlı sanki birseye heyacanlanmısım gibi içimde tuhaf seyler midem üzerinde karıncalanmalar. Sizce sorunum psikolojik mi . Eğer öyleyse ne önerebilirsiniz Hocam yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Bu tamamen psikosomatik nitelikte, yani psikolojik bedensel yakınmalar... Hipokondri denen hastalık hastalığından panik ataklara kadar gidebilir. Doğru adres (kardiyoloji filan değil) psikiyatridir. Anksiyete ve depresyon ilaçlarıyla büyük ölçüde düzelir. Ayrıca ailevi, sosyal, vs. sorunlar varsa onların halledilmesi, meşguliyet, spor iyi gelir. Çocukluktan gelen ve halen devam eden iç çatışmaları ve sebepsiz sıkıntılar varsa psikoterapi de eklenebilir.

15 Ocak 2015 13:41
at
Soru Sahibi

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Ama kalp hastalığıyla alakalı bütün şikayetlerim var. Yani bütün fiziksel belirtiler var. İlk soruda yazdığım kalp hastalığıyla alakalı bütün belirtiler var Bunların hepsi pskolojik olma ihtimali var mı.

17 Ocak 2015 20:18

Kalp hastalığı belirtisine benzeyen şikayetler olabilir. Kardiyoloji uzmanları bunlar kalple ilgilidir derse o yönde tedaviye başlanır. Ama bunlar sinirsel diyorlarsa, zaman kaybetmeden psikiyatri tedavisine başlamak gerekiyor.

18 Ocak 2015 01:46
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç Psikiyatri

Yazar toplam 1028 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İlac biraktim Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Blumia nervosa Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
annem sizofren hastasi Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
b12 vitamini eksikliği Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
anksıteye hastası Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Psikiyatri İle İlgili Diğer Uzmanlar
Facebook Twitter Instagram Youtube