TF
Soru Sahibi
19 Temmuz 2020 14:30

Gül hastalığı tedavi süreci

Merhaba, yaşım 52. Gül hastalığı için yıllardır çeşitli doktorlara gittim. İlaç ile tedavide verilen güçlü bir hapın yan etkisi çok fazla olduğu için diğer bir doktor geçen yıl roza ve ak*la %2 jel verdi. Her gün bir tanesini, iki kez yüzüme sürüyorum. Yaklaşık 1 yıldır devamlı olarak kullanıyorum, bunlar hastalığa iyi geldi. Şu an oldukça geriledi, çok nadiren hafif pembe oluyor. Sorum ise, bu verilen jelleri kullanmaya devam etmeli miyim? Veya kullanım sıklığını azaltmalı mıyım? Teşekkürler.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

Rozasea inflamatuar tipte sebeplerden en önemlisi bakteri ve demodex dediğimiz parazitlerdir. Bunlar deri dengesi bozulduğunda hastalık yaparlar. Bu ilaçlar da bu sebeple kullanılır. Öncelikli iş deri dengesini korumak. Deri tipine uygun nemlendirmek, güneşten korumak, tetikleyici tüm faktörleri azâltmak ve tedavi etmek. Ataklar sırasında bu ilaçları kullanmak. Çünkü direnç gelişiyor, sonrası etkili olmuyorlar.

19 Temmuz 2020 22:13
TF
Soru Sahibi

Teşekkür ederim öncelikle. Güneş koruyucu, nemlendirici kullanıyorum sürekli. Ayda en fazla bir-iki kez hafif pembeleşiyor yüzüm, o kadar. Eskiden çok daha kötüydü. Asıl sorum, 1 yıldır bu kremleri kullanıyorum ve oldukça faydasını gördüm. Bu kremleri uzun süredir kullanıyorum. Her gün kullanmaya devam edersem bir sıkıntı yaratmaz mı? Ara vermeli miyim veya kullanım sıklığını azaltmalı mıyım? (Şu anda sadece günde bir tanesini, iki kez sürerek kullanıyorum, diğer krem de ertesi gün. Bu şekilde dönüşümlü kullanıyorum.)

20 Temmuz 2020 01:40

Aslında cevabı vermiştim ama tekrar edeyim. İlaçlara direnç gelişeceğinden ara vermelisiniz. Şikayetler yeniler ve atak geçirirseniz tekrardan dönüşümlü olarak tedaviye başlarsınız. Yine de tekrar ederse, dermatoloğunaza başvurursunuz ve ilaçlarda gurup değişikliği yapılır.

22 Temmuz 2020 16:26
Uzm. Dr. Hatice Erdem
Uzm. Dr. Hatice Erdem Dermatoloji

Yazar toplam 1575 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Akne Tedavisi Uzm. Dr. Hatice Erdem
Atarax antikolinerjikmidir Uzm. Dr. Hatice Erdem
Saç dökülmesi-kellik Uzm. Dr. Hatice Erdem
İlaç hakkında Uzm. Dr. Hatice Erdem
Dermatoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Kadir Kaya
Uzm. Dr. Kadir Kaya Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube