Sayın Profösörüm 52 yaşındayım,26 yaşlarımda yurt hayatı dolayısıyle bir gece uykuya dalamadım,sabah ladım ertesi gün erkenden yatağa girdim uyumaya çalıştım uyuyamadım 1 ay inanın 1 ay uyumadım.Ankarada o tarihte bir profösör bana tolvon bellergal melleril verdi melleril ve bellargalı 1 ay gibi sürede kestim tolvonu 2 yıl fazla dozlarda kullanıp onuda kestim.Uykumu düzeltemedi bu ilaçlar adeta uykum aşırı geliyor ama uyuyamayacağım düşüncesi dipdiri tam dalacağım o geçişi yapamıyorum böyle olunca alkole başladım 27 yıl her gece 5 duble içerek uyumayı başardım oda ama en fazla 6 7 saat kadar uyanınca artık uyumam imkansız alkolün tesiri geçince yine dalamıyorum,Kan tahlili yaptırdım Hb1Ac 5.7 AKŞ:130 çıktı korktum alkolüde kestim pskiyatriste gittim bana Quet 25 mg ve Citoles verdi ancak onlarıda kullanmadım doktor bana güven vermedi.Benim sorunum uyuyamama düşüncesinin gözümden akan uykuya dalmamı engelemmesi.
Bu takıntıyı gidermenin yolu gene ilaç kullanmaktan geçiyor. Doktora güvenmemişsiniz ama verdiği ilaçlar gayet uygun. Bence kullanırsanız faydasını görürsünüz. Belki Quet'in dozunu biraz yükseltmek de gerekebilir, çünkü (her halde başlangıç için) en küçük dozu yazmış size.
Sayın doktorum gittiğim doktor özel hastane doktoru,daha oturur oturmaz karşısına ben olayın geçmişini yani size yazdığım kısmaı anlatmaya çalıştım,ancak doktorun bana cevabı sizi fazla dinleyemem sorununuz nedir ,kısaca söyleyin deyince tamam dedim bu bu işin kişisi değil,karşısındaki uykusuz kişide cahil biri değil mesleğimi açıklamak istemiyorum sayın doktorum,bir psikiyatristin zaten yılgın bitkin ve onu kendisine çare olarak gören bir kişiye yaklaşımı sizce doğrumudur.Hasta bu kişinin yazdığı ilaca nasıl güvensin.
Tabii ki doktorunuzun tutumunu doğru bulmuyorum. Psikiyatri uygulaması böyle olmamalı... Ama Devletimizin sağlık politikası da burada rol oynuyor olabilir. Günde limitsiz hasta bakma mecburiyeti getirilmiş durumda, 40-50 poliklinik hastası kapınızda bekliyorken siz de olsanız acele iş yapmaya çalışırsınız. Sıhhi kurul toplantısı, klinikte yatan hastalar, nöbetler, bir süre sonra bıkkınlık ve tükenmişlik durumu yaratabiliyor... Maalesef böyle. Bazı hastalarımız da nasıl olsa bedava, doktor mecbur filan diye sık sık ve gereksiz yere hastaneleri meşgul ediyor. Bu arada gerçekten ızdırabı olanların hakkı yeniyor...