AR
Soru Sahibi
6 Şubat 2016 15:57

Gastrit by-pass

Ben 187 boyunda 130 kg ağrlığnda,1967 goğumluyum,yurt dışında yaşıyorum,televizyonda gastrit by-pass ile ilgili proğramı seyretim,sorum ise :devlet hastanesinde 1.yabancı vatandaş olarak bu ameliyatan faydalanabilirmiyim,bunun bana maliyeti ne olur, 2.hasahanede kaç gün kamam gerekir,kontroler dahil Türkiye'de bekaslar kalmam lazım. 3.Gastrit baypass ameliyatından sonra kalıcı ilaç almam gerekir mi gergin. Selam ve saygılarımla Recai Ameti

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
Genel Cerrahi , Cerrahi Onkoloji

Vücut kitle indeksiniz 37 yani morbid obezite sınırı altındasınız. Beraberinde hipertansiyon, reflü hastalığı, diyabet, uyku apnesi veya kardiyovasküler hastalığınız mevcut mu?

6 Şubat 2016 20:41
AR
Soru Sahibi

Hipertansiyon arada oluyor,diğer hastalıklar Allah'a şükürler olsun şimdilik yok,kilo veremiyorum periz yapıyorum arada,ama olmuyor verdiğim kiloları kısa bir Zaman'da geri alıyorum,bu da psikolojik sıkıntılar yaratıyor.

7 Şubat 2016 00:00
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
Genel Cerrahi , Cerrahi Onkoloji

VKİ'nin 35'in üzerinde olması ve beraberinde obezitenin tetiklediği hipertansiyon olması bu ameliyatı geçirmeniz için yeterli endikasyonlardır. Gastrik bypass ameliyatı obezite için uygulanan ameliyatlar arasında altın standart özelliği olan bir cerrahi işlemdir. Bu ameliyatla uzun süreli etkin ve güvenli kilo verme, kilo verilmesi ile kilonun getirdiği sizdeki gibi hipertansiyon ve şeker gibi diğer hastalıkların ortadan kalkması gözlenir. Ameliyat tüm dünyada laparoskopik ve robotik yöntemle yapılabilmektedir. Bende her iki yöntemi sık uygulamakla beraber öncelikli tercihim robotik yöntemdir. Ameliyat öncesi yapılması gereken testler (tam kan, hormon analizleri, CBC, solunum fonksiyon testi, üst endoskopi, akciğer grafisi) ve konsültasyonlar (Endokrinoloji ve anestezi) vardır. Maliyet robotik gastrik bypass için *** *** ** TL arasında, laparoskopik gastrik bypass için *** *** ** TL civarındadır. Ameliyattan önce 2 gün yatış, yukarıda adı geçen tüm testler ve konsültasyonlar, ameliyat sonrası 4-5 gün yatış bu fiyatların içerisindedir. Sonuçta hastanede ortalama 7 günlük bir yatışınız olur.

7 Şubat 2016 17:22
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli Genel Cerrahi , Cerrahi Onkoloji

Yazar toplam 995 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Mide küçültme Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
Hiatal harni Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
şişman kadın Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
gaz tutamama Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
Mammografi Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli
Cerrahi Onkoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Hasan Dagmura
Doç. Dr. Hasan Dagmura Cerrahi Onkoloji
Doç. Dr. Ebru Esen
Doç. Dr. Ebru Esen Cerrahi Onkoloji
Op. Dr. Murat Can Mollaoğlu
Op. Dr. Murat Can Mollaoğlu Cerrahi Onkoloji
Doç. Dr. Ümit Mercan
Doç. Dr. Ümit Mercan Cerrahi Onkoloji
Prof. Dr. Hikmet Akgül
Prof. Dr. Hikmet Akgül Cerrahi Onkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube