AA
Soru Sahibi
19 Ekim 2015 15:44

FİBROMİYALJİ

HOCAM İYİ ÇALIŞMALAR ANNEM 80 YAŞINDA YAKLAŞIK BİR AYDIR BOYUN AĞRISINDAN ŞİKAYETİ VAR VE GECE YATAMIYOR TANSİYON İLACI KULLANIYOR VE UZUN YILLAR MİDESİNDEN ŞİKAYETİ VAR AÇ KARINA ALINAN İLAÇLARDAN SÜREKLİ KULLANIYOR.AYRICA KEMİK ERİMESİ İÇİN BİR KAÇ YILDIR İLAÇ ALDI. ANCAK EN SONUNDA FTR UZMANI KULLANMASIN DEDİ.KISACASI SORUM ŞU BU BOYUN AĞRILARI İÇİN BİR DOKTOR FİBROMİYALJİ DEDİ VE BOYUN BÖLGESİNE ENJEKSİYON YAPTI 2 KEZ ANCAK HİÇBİR FAYDA GÖRMEDİ.KREM YAZDI FAYDA ETMEDİ. EN SONUNDA ALYSE 75 MG KAPSÜL VERDİ SABAH AKŞAM VE MERESA ADLI BİR İLAÇ ANCAK ALYSE KULLANDIĞINDA SÜREKLİ UYKU HALİ VAR VE BU HASTALIK BAŞLADIĞINDAN BERİ DE KENDİ KENDİNE YÜRÜME AYAĞA KALKMA DURUMU KALMADI MERESA ADLI İLACI DA VERMEDİM DAHA ÇÜNKÜ SÜREKLİ GÖZLERİ KAPALI BAŞIM AĞRIYOR DİYOR ONU DA VERSEM DAHA KÖTÜ OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM.BEL MR ÇEKTİK ONDA DA FAZLA BİR ŞEY ÇIKMADI.AYRICA KAN TAHLİLLERİNDE CRP 80 LERDE AMA DOKTORLAR FAZLA ANLAMI YOK DİYORLAR. BİR İLÇEDE YAŞIYORUM. DOKTOR SIKINTISI DA VAR. BU YAZDIĞIM İLAÇLARI NÖROLOJİ VERDİ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.MİDE KORUYUCU HAP ALDIĞI HALDE AĞRI KESİCİ HAP ALAMIYOR MİDESİNE DOKUNUYOR.NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIZ.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Merhaba, Annenize verilen ilaçları ben önermiyorum, Sedimantasyon tahlili yapıldı mı? Vücutta bir enfeksiyon veya romatizmal durum olabilir,öncelikle ağrının sebebini belirlemek gerekir. Bazen ilaçların yan etkileri de problem yaratabiliyor,üstelik ileri yaşlarda yan etki sıklığı da daha fazla.Fizik tedavi uzmanının muayenesi ile annenizin boyun ağrısının sebebini belirlemeli ki,ona göre tedavi düzenlenebilsin.Gelişigüzel ağrı kesici kullanmak doğru değil. Sağlıklı günler,

28 Ekim 2015 16:47
AA
Soru Sahibi

ÖNCELİKLE SORUMA CEVAP VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.SEDİMANTASYON TAHLİLİ HİÇ YAPILMADI. ANCAK CRP TAHLİLİ YAPILDI DEFALARCA VE SÜREKLİ YÜKSEK ÇIKIYOR 70-80 DAHA ÖNCE AKCİĞER RAHATSIZLIĞI OLMUŞTU AKCİĞERİ SU TOPLAMIŞTI DİYE HASTANEYE YATIRMIŞTIK CRP YÜKSEKLİĞİ ONDAN DEDİLER.BOYUN OMUZ VE BACAK AĞRILARI VAR FİBROMİYALJİ TEŞHİSİ KOYDULAR.HOCAM SADECE SEDİMANTASYON TAHLİLİ Mİ YAPMAMIZ LAZIM BAŞKA BİR TAHLİL VEYA TETKİK GEREKİYORSA BİLGİLENDİRİRSENİZ İYİ OLUR.İYİ ÇALIŞMALAR.

2 Kasım 2015 13:16
Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Merhaba, Muayene gerekir tedaviyi belirlemek için.sağlıklı günler,

3 Kasım 2015 13:09
AA
Soru Sahibi

teşekkür ederim.iyi çalışmalar

3 Kasım 2015 16:39
Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Teşekkürler

4 Kasım 2015 10:13
Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Prof. Dr. Gülçin Gülşen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

Yazar toplam 250 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kızım icin Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Tedavi süresi Prof. Dr. Gülçin Gülşen
İki omuz arası Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Sağ el kramp Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Fibromiyalji Prof. Dr. Gülçin Gülşen
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Burhan Zorlu
Uzm. Dr. Burhan Zorlu Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Neslihan Yağmur Göz
Uzm. Dr. Neslihan Yağmur Göz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Gökçe Yaşar
Uzm. Dr. Gökçe Yaşar Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Fatma Belkıs Toydemir Akçam
Uzm. Dr. Fatma Belkıs Toydemir Akçam Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Uzm. Dr. Leyla Mustafayeva
Uzm. Dr. Leyla Mustafayeva Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube