SM
Soru Sahibi
21 Ekim 2015 08:02

Erkeklik hormonları

Merhabalar hocam . Birşey danışmak istiyorum. Ne yapmam gerekli yardımcı olun çok kötüyüm lütfen. 19 yaşında bir erkeğim. Geçtiğimiz eylül ayında saçlarım dökülüyordu ve saç dökülmesine acayip takmıştım,ırsi bi durumdu benimki ve genetik saç dökülmesine DHT adlı erkeklik hormonunun sebep olduğunu öğrendım. Araştırmalarımda Proscar'ın (Finasterid) Dht hormonunu baskıladığını ögrenınce tam 7 ay boyunca maalesef 'BİLİNÇSİZ' bir şekilde 5 mg birden proscar kullandım ve 5 ay oldu bu kahrolası ilacı bırakalı. Eylül ayından nisan-mayıs ayına kadar kullandım ve yan etkilerini oldukça gördüm vücudumda. Kalçalarda yağlanma , kilo alma, jinekomasti , libido azalması,cinsel isteksizlik gibi ve sakallarım çok geç uzamaya başladı ki ilacı bırakalı 5 ay olmasına rağmen sakallarım halen yavaş uzuyor. Kiloyu biraz verdim yağlanmalar bitti ama yan etkiler kısmende olsa devam ediyor sakalda olduğu gibi. Ne yapmam gerekli hocam çok pişmanım bu ilacı kullandığım için. Yan etkiler kalıcı mı oldu ? Yoksa bu ilacı kullandıgımdan dolayı DHT hormonu azaldıgı için mi böyle , dışarıdan testosteron hormonu alsam geçer mi bu sıkıntı ? Hormon tahlilleride yaptırmak istiyorum eğer yardımcı olurum derseniz bulunduğunuz yere geliyim.Hormon tahlilleri vs.. için lütfen yardım edin . Birdaha bilinçsiz ve doktor tavsiyesiz ilaç kullanmıycam kahretsin. Neyse iyi çalışmalar . Yardım ve cevabınızı bekliyorum hocam.

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Sakın testosteron vb şey kullanmaya kalkmayın. Dengeli beslenin. Spor yapın ve kaliteli su için. kendiliğinden zaman içinde düzelir.

21 Ekim 2015 23:52
SM
Soru Sahibi

İyide hocam Dihidrotestosteron'u araştırdığımda vikipedi bilgilerinde Dht'nin ergenlik çağında baskılanması kalıcı sonuçlara yol açıyormuş :( Örneğin ergenlik çağında baskılanırsa sakal ömür boyu ya çıktığı kadar çıkar yada hiç çıkmamışsa hiç çıkmaz diyor. Fakat orda Dht'nin ergenlik çağından , yetişkinlik çağına kadar sürekli baskılanmasından mı söz ediliyor ? Dediğim gibi ben 7 ay kullandım. Acaba kalıcı mı oldu bende . Zaman içinde düzelir diyorsunuz ama 5 ay oldu bırakalı sakallarım halen geç uzuyor koltuk altı ve genital bölge kıllarımda öyle. Testosteron almak neden sakıncalı fazla hormonun ne sakıncası olur ki aşırı kıllanma haricinde ?

22 Ekim 2015 06:27
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Doktorluk hastayı görüp yüz yüze iletişim ile başlar. sizi muayene etmeden kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Arzu ederseniz gelebilirsiniz ve sizi değerlendiririm. Gerekirse CRS ile değerlendiririz. Testosteron kullanımı hastayı görmeden başlamam. sonra ikinci sıkıntı yaşarsınız.

22 Ekim 2015 18:09
SM
Soru Sahibi

Peki randevu icin iletişim verirseniz haftaya bugün gelirim.

22 Ekim 2015 19:33
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever
Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

*** *** ** nolu telefon Güzin hanım ile iletişime geçebilirsiniz.

24 Ekim 2015 13:55
Doç. Dr. Nuri Haksever
Doç. Dr. Nuri Haksever Dahiliye - İç Hastalıkları , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Yazar toplam 3531 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Parathormon yüksekliği Doç. Dr. Nuri Haksever
HbsAg pozitif Doç. Dr. Nuri Haksever
Tiroid Doç. Dr. Nuri Haksever
Düşük şeker Doç. Dr. Nuri Haksever
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Gönül Faramarzi Ahmedova
Uzm. Dr. Gönül Faramarzi Ahmedova Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Uzm. Dr. Göktuğ Sarıbeyliler
Uzm. Dr. Göktuğ Sarıbeyliler Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Dr. Öğr. Üyesi Alper Çağrı Karcı
Dr. Öğr. Üyesi Alper Çağrı Karcı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Uzm. Dr. Onur Elbasan
Uzm. Dr. Onur Elbasan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Uzm. Dr. Ramazan Çakmak
Uzm. Dr. Ramazan Çakmak Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube