Merhaba hocam.20/11/2013 tarihinde Fırat Üniversitesin de,bana holter sonucunda swt atağı çıkması nedeniyle eps işlemi yapıldı.İşlem de taşıkardi tespit edilip yakıldı.Bir aylık bir süre ile 100 mg coraspirin kullanıp 1,5 ay sonra kontrole gelmem söylendi.İşlemden sonra ilk 20 gün genel durumum iyi çarpıntım olmuyordu.fakat sonrasın da çarpıntılarım başladı özellikle hızlı yürümeye başlasam hemen kalp çarpıntım başlıyor.100 metre yürüdüğümde ağrılarım ve çarpıntım tekrarlıyor.Eskiden olmayan ağrılarda görmeye başladım.Sırtımda iki kürek arasında ki damarlar çok sertleşip çok ağrı yapmaya başladı.Sırt üstü ve yan şekilde yattığım da ağrım dahada artıyor.1,5 ay dolduğu için doktoruma gidip şikayetimi belirtim.Doktorum yeniden eko ekg testi yaptırdı. eko da ''Renkli dolppler incelmesinde min yetmezlik izlenmiştir'' çıktı.Dokturum bunun çok önemli sorun olmadığını belirtti.Sırtımdaki sertleşme ve kasılma için ise fizk tedavi yaptırabileceğimi söyledi. hocam benim kafam çok karışık yapılan işleme rağmen ağrılarım ve çarpıntılarım geçmedi.Eskiden olmayan sırtımdaki sertleşme ve kasılma hayatımı çiddi derecede rahatsız eder oldu.Başka bir şehre ve hastaneyi gitmeyi düşünüyorum.Bu konuda bana yardımcı olup fikir verebilirseniz çok sevinirim
Ağrılarınızın çarpıntı veya yapılan işlemle ilgili olduğunu sanmıyorum.Muhtemelen bir romatizmal(kas) ağrıdır.Yeniden çarpıntınız için EKG veya holter ile araştırılması gerekiyor.Sanırım bu konuda bir problem varsa doktorunuz onu hissederdi.Kendinizi kötü hissetmeyin.
İlginiz verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak.Son yapılan tetikler neticesinde de doktorum tekrar eps yapmak istedi. Eps işlemine ikinci defa girmek istemediğimi belirttim. Doktorum da bana 80 mg DAROP ilacı yazarak üç gün üst üste ekg çekip tekrar kontrole gelmemi belirtti.Hocam şimdi tekrar ikinci defa eps işlemine girmem sizce normal mi? Birinci eps işleminde bayağı zorlandım.Yapılan işlem başta belirtilen süreden çok üstünde iki saat sürdü.Yapılan işlemde göğüs ağrım olmuş damardan ilaç verdiler.Yapılan işlemlerde taşikardi tespit edilip yakma işlemi yapıldı. Fakat şimdi yine aynı sorunla karşı karşıyayım.Farklı hastaneye başvurmam gerekir mi? İşlem fırat üniversitesi kardoloji bölümde yapıldı.
EPS hem hasta hem doktor için zordur.Çoğunlukla başarılı olunsa da bazen yanıt alınamayabilir.İkinci kez EPS olmanın bir sakıncası yok. İşlem sırasında kalbe zarar gelmez.Bence gönül rahatlığıyla tekrar girebilirsiniz.