SM
Soru Sahibi
13 Mart 2016 12:43

Endoskopi Sonucu

Endoskopi sonucumda bulbus apeks de ülser izleniyor ve teşhis olarak ülser denildi biyopsi alınmadı ,biyopsi alınmadan bu teşhis konulabilir mi ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Bulbus ülserlerinde çok defa ben de biyopsi almıyorum,hastada Crohn hastalığı düşünülmüyorsa biyopsi alınmaz ama ülser midede ise biyopsi gerekir,yalnız bulbus ülserlerinde mide antrumundan biyopsi alınır,midede Helicobacter pylori var mı diye,bu yapıldı mı?

18 Mart 2016 09:11
SM
Soru Sahibi

C -14 Üre nefes testi yapıldı ve sonuç pozitif çıktı. Helicobacter pylori' yi bu şekilde bulundu. Herhangi bir biyopsi alınmadı. (Endoskopi sonucu : Duodenum II. kısma kadar ilerlendi. Duodenum mukozası normal görünümdeydi . Bulbus hiperemik ve ödemliydi. Bulbus apeksde 4-5 mm'lik ülser izlendi. Pilor santralize, görünümü ve fonksiyonları normaldi. Antrum, Korpus, fundus ve kardiya mukozası hiperemik ve ödemliydi. Alt Özofajiyal sfinkter tonusu normaldi. Özafogus mukozası normaldi.)

18 Mart 2016 09:30
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Üre nefes testi(enzimatik tetkik) ile yapılan tetkik doğruluğu %99 civarında,yani biyopsi kadar doğru,güvenebilirsin.Bazen biyopsi Hp pozitif olmasına rağmen patoloğun yeteneğine bağlı olarak yok da denilebilir.Bence sen Hp pozitif bulber ülser tedavisi hemen ol derim,Başarıl bir tedaviyle şifa bulursun.

18 Mart 2016 09:59
SM
Soru Sahibi

Şuan için tedavi sürecindeyim Helikapak tedavi paketi kullanıyorum ve sonrası için 6 hafta kullanım için "Protonex" adlı bir ilaç verildi.Yardımlarınız için teşekkür ederim Hayri Bey, iyi günler dilerim.

19 Mart 2016 13:34
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

protonexi 3 aydan önce kesmeyin,yediğiniz ve içtiğiniz temiz olmalı,tedavi esnasında ağız yoluyla bu bakteriyi tekrar alabilirsiniz.

21 Mart 2016 08:17
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Yazar toplam 1980 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Mide ve bağırsak Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Kolon kanseri Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Karin agrisi Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Kan testii Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Distal özefagus Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Gastroenteroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mustafa Cengiz
Prof. Dr. Mustafa Cengiz Gastroenteroloji
Doç. Dr. Nurettin Tunç
Doç. Dr. Nurettin Tunç Gastroenteroloji
Doç. Dr. Oktay Bulur
Doç. Dr. Oktay Bulur Gastroenteroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube