ÇD
Soru Sahibi
2 Kasım 2015 22:55

Dvt hastalığıyla ilgili

Sayın Prof. Dr. Sinan Arsan bey merhabalar,Hocam, yakın Zaman'da yakalandığım dvt hastalığıyla ilgili size danışmak istediğim bir konu var...eğer bana yardımcı olursanız size ömürboyu minnet duyacağım..ekim ayının 12 ne sol bacağımda şiddetli ağrı ver şişme nedeniyle hastaneye gittim..doppler sonucu incelemesinde sol ana iliak, eksternal iliak, ana femoral ven, yüzeysel femoral ven proksimalinde ve safın ven 1/3 proksimal kesimlerinde akut dönemtrombüs materyalı izlenmiştir. IVC ye uzanım saptanmamıştır. Parva normal genişliktedir.. Yüzeysel tromboflefit görünümü saptanmamıştır.Solda venöz dönüş kollaterallerinden oluşmaktadır.Ana femoral ve safen proksimali tam öklüdedir.Sol ana iliak venden yüzeysel femoral ven proksimali ve safeni içerisine alan tam oklüzyonu neden olmuş akut dönem trombüs.. Bu sonuçlar doğrultusunda dvt teşhisi kondu..hemen clexane 06 iğneyle tedavime başlandı..sonra doz 08 yükseltildi..iki hafta tedavi gördüm..bir haftası hastanede..fakat hiç bir sonuç alınamadı..şikayetlerim aynen devam etti.. Sonra başka bir hastaneye gittim..orada acilen müdahale edilmesi gerektiği söylenip ameliyata alındım..aspirex cihazla girilip pıhtı temizlendi..operasyondan iki gün sonra taburcu oldum..fakat dizimin arka tarafında müdahale edilen yerde aşırı ağrı devam etti...buğun kontrole gittiğimde kan akışının istenildiği gibi gitmediği..ağır akış olduğunu..her an hastalığın tekrarlayabileceğini söylediler..bunun içinde stent öneriyorlar..rahatsızlığımın kronik olduğu karnımın içindeki damarın çok dar olduğu için kan akışının yavaş olduğu söylendi...Hocam size sormak istediğim bu olayın bu kadar hemen tekrarlama riski varmı..birde stent ne kadar sağlıklıdır..ve ömürboyu ilaçlara bağlı yaşamak istemiyorum...başka yolu yok mudur..lütfen bana bir yol gösterin hocam. Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim..

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Sinan Arsan
Prof. Dr. Sinan Arsan
Kalp Damar Cerrahisi

1.Tekrarlama riski her zaman var. Niye pıhtı oluştuğu araştırılmalı (kan hastalığı vs?) 2.Karın damarına stent bu durumlarda konmaz. konacak olan sanırım o pıhtılar akciğere gitmesin diye şemsiye benzeri bir cihaz olabilir. Onu doktorunuza sormanızda yarar var. 3.İyileşme süreci yavaştır. Ancak yapılacak herşey yapılmış şimdi kan sulandırıcı ilaçla bekleme zamanı. 4.Ne kadar süre ile ilaç kullanacağınız pıhtıya yol açan nedenle yakından ilintilidir. Geçmiş olsun.

3 Kasım 2015 11:27
ÇD
Soru Sahibi

Hocam, cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim..sanırım ben durumumu size anlatamadım...şöyle hocam, karın içinde atar damarla toplar damarın üst üste bindiği noktada..atar damar toplar damara baskı yapıyormuş..yanı tıpta ismi may thurner sendromu diye geçiyormuş..o yüzden stend öneriyorlar...bu durumda stend kaçınılmaz mı siz fikrinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz... Şimdiden çok teşekkürler..

3 Kasım 2015 12:46
Prof. Dr. Sinan Arsan
Prof. Dr. Sinan Arsan
Kalp Damar Cerrahisi

Evet gereklidir.

4 Kasım 2015 12:18
Prof. Dr. Sinan Arsan
Prof. Dr. Sinan Arsan Kalp Damar Cerrahisi

Yazar toplam 267 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
İlodin Tedavisi Prof. Dr. Sinan Arsan
Damar tıkanıklıgı Prof. Dr. Sinan Arsan
Anjiyo stent Prof. Dr. Sinan Arsan
Hibor 7500 Prof. Dr. Sinan Arsan
Kalp Damar Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. İlkin Guliyev
Op. Dr. İlkin Guliyev Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Serkan Akcan
Op. Dr. Serkan Akcan Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Mustafa Barış Kemahlı
Op. Dr. Mustafa Barış Kemahlı Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Sadık Ahmet Sünbül
Op. Dr. Sadık Ahmet Sünbül Kalp Damar Cerrahisi
Op. Dr. Alper Erkin
Op. Dr. Alper Erkin Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube