Slm hocam ben hollanda da yasiyorum benim 8 senedir dizlerim agrirdi son iki senidirr sag diz kapagimm sisiyor ve iltihapp toplaniyor arastiriyorlarlar amaa nedenini bulamadilar iltihap i igne ile cekipp bi igne yapiyorlarr 6 ay kadar iyi oluyor sonra tekrar oluyor nedeni ne olabilir korkulacak bi durum olabilirmi?
Merhaba Rahime Hanım, Tekrar eden eklem şişliği, eşlik eden iltihabi test yüksekliği de varsa (Sedimantasyon ve CRP gibi) romatizmal bir hastalığı düşündürebilir. Yaşadığınız ülkedeki şartlar buna el veriyorsa bir Romatoloji uzmanı ile görüşmeniz tanıya ulaşmak açısından atılacak doğru bir adım olacaktır.
Evet hocam romatoloji ye gidiyorum 2 senedir hala arastiriliyor teshis konulmadi hala benimde korkum bu iltihap dizime zarar verrirmi? sayet verirse burdaki arastirmayi beklrmeyip turkiyedee doktora gitmeyii dusunuyorumm .
Bazı zaman hastalık adı tam olarak tespit edilemese de yani kesin tanı konmamış olsa da en olası tanı veya tanılar düşünülerek tedavi verilmesi ve sonuçların gözlenmesi de gündeme gelebilir. Size de net bir tanı söylenmemiş olsa da bazı tedaviler uygulandığını tahmin ediyorum. Sizi takip eden doktorunuzun kontrollerine düzenli devam etmenizi ve sağlık durumunuzdaki her türlü değişimi bildirmenizi öneririm.