Doktorsitesi.com

Değerli Hocam merhabalar... İrritabl Bağırsak Sendromu ve uykusuzluk-yorgun

ÖK

Özg*** K***

20 Mayıs 2009
Değerli Hocam merhabalar... İrritabl Bağırsak Sendromu ve uykusuzluk-yorgunluk şikayetlerim için Chamomile diye bir markanın Alman Papatyasını kullanmak istiyorum.Bu marka güvenilir ve tavsiye edebileceğiniz bir marka mıdır?Bir de alman papatyasının bu şikayetlerime çözüm olacağını,vücuduma zindelik vereceğini söyleyebilir misiniz?Saygılarımla....
2 cevap
161 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

Tıbbi Farmakoloji
Alman papatyası (German chamomile) immun stimülan, antiinflammatuar ve antispazmotik etkilidir. İnflamasyonlu barsak sendromunun yanı sıra anksiyete, artrit, gözyaşı kanal tıkanıklığı, aft, kolik, diyare, sindirim bozukluğu, ekzema, ateş, dişeti kanaması, mide yanması, uykusuzluk, menstural kramp, ağız ülserleri, peptik ülser, periodontal hastalıklar, ciltte tahriş, ülser, yara ve enfeksiyonda etkilidir. Yan etki olarak alerji, kaşıntı, isilik, aşırı dozda bulantı ve kusma yapabilir. Kanamalı ve hemofilili hastalarda, hamilelerde kullanılmamalı, Astımlı hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Piyasada aşağıdaki şekillerde bulunur ve uygulanır. Poşet çay şeklinde kullanımı kolay ve ucuzdur. Çay: 1 paket (1-2 g) günde 4 kez uygulanabilir. Ev yapımı çay: 15 g çiçek yarım litre sıcak suda 15 dak. demlenir. Günde 1-2 bardak tüketilir. Kapsül veya tablet: 2-3 g lık kapsül/tablet günde 3 kez yemek arası alınır. Tentür: 4-6 ml günde 3 kez yemek arası alınır.
21 Mayıs 2009
ÖK
Peki Hocam tanınmış bazı çay markalarının Papatya Çayı adı altında poşet çayları satılıyor.Bunlar alman papatyası değildir değil mi?Bunlar alman papatyası ile aynı etkiyi verir mi?
21 Mayıs 2009
Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

Tıbbi Farmakoloji
Papatya çayı poşetleri genelde alman papatyası içerir ve aynı etkiyi gösterirler. German chamomile, Chamomilla, Pin Heads, Single Chamomile, blue chamomile, wild chamomile, Hungarian chamomile benzer papatyalardır.
21 Mayıs 2009
Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

Tıbbi Farmakoloji

Toplam Cevap

409