Çocuklugumda uzun süre Risperdal kullandım. Çocuklugumdan beri içine kapanık, insanlar ile iletişim kurmakta zorluk yaşıyorum. İnsanları cok cabuk yanlıs anlıyorum. Bir şey anlatırken konudan konuya atlıyorum. En ufak bir şey den nem kapıyorum. Bazen çok saçmalıyorum. Şuan 29 yaşındayım, gittiğim doktorlar antidepresan yazıp gönderiyorlar ama Sosyal anksiyete bozuklugu ile Asperger sendromu karıştırılıyor bence. Çünkü Risperdal dısında bi ilaç iyi gelmiyor bana. 29 yaşında hala asperger sendromuna bağlı sorun yaşayabilir mi hocam insanlar ?
Paranoid şizofreni ve basit form şizofreni de akla gelmeli; üzgünüm ama söylemek zorundayım...Ayırıcı teşhis için üst düzey bir psikiyatrın muayenesi gerekir.
Çocuklugumdan beri diger insanlardan farklı oldugumu düşünüyorum. Psikiyatride hastalıkların hepsi birbirine benziyor.. En zoruda dogru tanıyı koymak sanırım.. Her doktor farklı tanıyı koydu. Ben bile şaşırmaya başladım artık..
İşte o yüzden üst düzey psikiyatra başvurmalısınız; ülkede 20-30 tane mevcut.
Genetik faktör ve çevresel etkenlerden dolayı böyle oldugumu düşünüyorum hocam. Ailemden nefret ediyorum özellikle.
Genetik faktörleri değiştirmek için çok geç; çevresel etkenleri değiştirmek de çok zor. Bu yüzden gelin de sizi değiştirelim Harun Bey.
Hocam Risperdal ve Abilify kullanırken, fark ettiğim yan etkiler. Beynim olmayan bir şeyi tehlike ve kaygı olarak algılıyordu. Sanki kötü bir şey olacakmıs ve başıma bir şey gelecek en kötü senaryolar geliyordu aklıma. Anksiyete dedigimiz senaryo bumu oluyor hocam. İlaçları bıraktıgımda sorunlar geçmişti..
Onlar ilaç yan etkisi değil; sizin rahatsızlığınızın belirtileri.
Hocam bana önceden bana (F31.9, F31.0, F28) tanıları koyuldu. Sizce saglık kurulusu beni devlet e fişlemiş midir.. Memur olmama engel mi bu tanılar acaba ?
Hastaların fişlenmesi konusunda kesin bir şey söyleyemem Harun Yahya Bey; memur olma konusundaki kriterlerin çok değişken olduğunu, adaydan adaya çok değişebildiğini seziyorum; bu nedenle hasta gizliliğine önem veren sağlık kuruluşlarına başvurmak daha akılcı görünüyor.
Hocam hastası ile birebir ilgilenen doktor olsa keşke. En azından bi sorun oldugu zaman whatsapp tan geri dönüş bilgi almak gibi..
20 yıldır muayenehanem var ve hastalarıma 7 gün/24 saat destek sağlarım. Bu beni diğerlerinden ayıran, gurur duyduğum bir ayrıcalıktır.
Hocam öncelikle bende kekemelikte var özellikle heyecanlandıgım zaman veya bazı kelimeleri daha ağzımdan cıkarmadan önce takılıp kalacagımı anlayabiliyorum. Ativan,Tranko Buskas gibi ilaçlar kekemeligimi azaltıyor. Takılmadan konusuyorum ama devamlı yazmıyordu eski doktorum. Ben ilaçsız tedaviye inanmıyorum. Psikolog ve terapistler alınmasınlar. Etkin tedavi için ilaç kullanmak şart. Bunun bilincindeyim. Nasıl iletişime geçebilirim sizinle ? Whatsapp'tan mı görüntülü görüşme yapıyorsunuz hocam ? İstanbulda oturuyorumda ben.
Online görüşmelerimi WhatsApp görüntülü olarak sürdürüyorum. Muayenehanemdeki görüşmelerimden farkı olmuyor. Nete ismimi yazdığınız an telefonuma ulaşırsınız. 7 gün, 24 saat telefonla bana ulaşıp konuşabilirsiniz. Açamadığımda seanstayımdır, seans bittiği an dönerim. İstanbul ile çok sık online çalışmam oluyor.