boyun mr sonucu Merhaba hocam annem 71 yaşında sağ omuzunda kireçlenme var boyun mr sonucu bu şekilde fizik tedavi hiç görmedi sizce fizik tedavi ile iyileşme sağlanır mı? Teşekkur ederim. Bulgular: Servikal lordoz tabiidir. Servikal vertebralarda skolyoz minimaldir. Servikal vertebra korpus yükseklikleri ve kortikomedüller sinyal intensite dağılımları doğal izlenmektedir. Servikal intervertebral eklem aralıkları tabiidir. C3-C4, C4-C5 düzeylerinde diskal bulging saptanmıştır. C5-C6 düzeyinde diskal bulging, sol santrolateral diskal protrüzyon spinal kordu basılamıştır. C6-C7 düzeyinde diskal bulging mevcuttur. Tüm seviyelerde minimal unkovertebral sivrileşmeler izlenmiştir. Diğer intervertebral disklerin yükseklikleri ve sinyal intensiteleri korunmuş olup, arka konturlarında spinal kanal yönünde anlamlı bir taşma izlenmemektedir. Kranioservikal bileşke anomalisi saptanmamıştır. Servikal diğer seviyelerde osseöz spinal ka
Bunlar hastanın yaşına uygun bulgular eğer kolunda çok ağrı yoksa hiçbir şey yapmaya gerek yok fizik tedavinin kireçlenmeleri yok etmek gibi bir etkisi yok maalesef
Agrisi var hocam kortizon igne yapilmisti 1.5 ay önce ameliyatlık bir durum söz konusu mu yoksa tedavi secenegi ne olabilir teşekkur ederim.
Bu soruya cevap verebilmek için, filmleriyle birlikte hastayı muayene etmek gerekir. Muayenede sinirde hasar varsa bu bir ameliyat nedenidir. Kayıp yoksa ağrı yatak istirahatine cevap vermiyorsa yine ameliyat edilebilir. Boyun fıtığının orta düzey olanları 15-20 günlük yatak istirahati ile düzelir . Mikrocerrahi ile aynı gün ameliyat ,edilip aynı gün eve gönderebiliyoruz. Geçmiş olsun .
Hocam ayni zamanda kol mr ı cekilmisti onunla ilgili sormustum kortizon yapildi 1.5 ay oldu fizik tedavi etkili olur mu diye? Sayın Meslektaşım, Hastanızın yapılan Sağ Omuz Eklemi MR incelenmesinde: (But Kodu: *** *** **) İncelemede : Koronal oblik planda FSE T1, FAT-SAT T2, Aksiyal planda GRE T2, Sagital oblik planda STIR ağırlıklı sekanslar kullanılmıştır. Bulgular: Omuz ekleminde glenohumeral eklem aralığı korunmuştur. Omuz eklemini oluşturan kemiklerin morfoloji ve sinyal intensite dağılımları tabii izlenmektedir. Glenohumeral eklem yüz kartilaj bütünlük ve kalınlığı doğaldır. Akromioklaviküler eklemde hipertrofik değişimler izlenmiştir. Supraspinatus kas tendonunda kalınlık ve sinyal artımı tendinozis lehine değerlendirilmiştir. Diğer rotator cuff tendonlarının trase, kontur ve sinyal intensite dağılımları doğal izlenmiştir. Subakromial, subdeltoid ve subkorakoid bursalarda sıvı birikimi izlenmiştir. Biceps brakii tendonunun bütünlüğü ve sinyal intensite dağılımı korunmuştur.
Daha önce de söyledigim gibi sadece raporlarla bir karar verilmez hastayı görmek lazım hastada hem omuzda hem de boyunda hastalık olabilir bunlar muayene ile ayrılacak hangisi tedavi gerektiriyor karar verilecek.