mrb hocam bir ay önce boyun tutulması ve agrı şikayetiyle fizik tedavi bolumune gittm ve mr cektirdim sonuçlarım şu şekildedir.intervertebral disklerde,dejenerasyona sekonder T2 agırlıklı görüntülerde hafif sinyal kaybı kaydedilmiştir..C3-4 ve C6-7 disklerinde,santral agırlıklı olup anterior subaraknoid mesafeyi daraltan diffuz annuler taşma izlenmektedir.spinal kord a bası bulgusu saptanmamıştır.c4-5 ve c5-6 disklerinde ,anterior subaraknoid mesafeyi daraltanılımlı santral protrüzyon gözlenmektedir.spinal kord a bası bulgusu rastlanmamıştır. bu sonuçlardan sonra 15 gün fizik tedavi aldım fakat bittikten bir hafta sonra agrılarım geri başladı hemde kollarda uyuşma güç kaybı vs belirtiler yaşıyorum bana ne önerirsinz fıtıklarım ne düzeyde ?ameliyat olmak istemiyorum 29 yaşında bir bayanım.
Görünürde fıtık yok ve ameliyatı gerektiren bir şey de bulunmamış. Tedavi doğru ve yeterli uygulandı mı diye bakmak lazım; bir de tam olarak tanı ne idi, birden fazla problem mi vardı, bilmek lazım.
Hocam boyun ense kürek kemiği ağrısı ve kolda uyuşma devam ediyordu tos omuz kapani sendromundan şüphelenildi ve emg ile bu doğrulandı bu hastalığın tedavisi yokmudur ameliyatsız ne yapmalıyım
EMG detayını yazar mısınız..