AM
Soru Sahibi
9 Şubat 2020 20:40

Boyun ağrısı ve segirmeler

Melih hocam saygılar. Yaşım 31.Hocam benim vücudumda seğirmeler oluyor, 1 ay önce özel bir hastanede EMG yapıldı, iğne kullanmadı hocamız gerek yok sapasaglamsin dedi. Beyin Mr i çekildi, Ck değerlerine bakıldı hepsi normal çıktı ,nörolojik açıdan hiç bir problem dedi. 20 gün kadar segirmedi hiç. Son 1 haftadır tekrar başladı. Vücudumun her yeri değişiyor sanki en fazla 5 saniye sürüyor başka yere geçiyor gibi. Daha çok iki bacağımda, genel olarak vucudumun her yerinde gibi.Otururken ya da uzanırken hissediyorum.bir hareket kısıtlılığı, güçsüzlük yok. Hocam Als hastalığından korkar oldum. Tekrar iğneli EMG yaptırmalı mıyım. Değerli hocam size diğer bir sorum ise koltukta sandalyede otururken boynumu dik tuttuğumda başım ağrıyor, boynumu tutamıyorum , gövdemi öne doğru eğip daha zor şekilde boynumu tutup öyle duruyorum. Boynumu sağa sola çevirdiğimde gözlerimin üzerine,başımın yanlarına ağrı atıyor. Bunun sebebi ne olabilir değerli hocam. Biraz evhamlı biriyim ve haftalardır uyku problemi yaşıyorum derin bir şekilde kesintisiz 2 saat uyumuş değilim. Son 3 aydır stresli günler geçiyorum, bunlar psikolojik mi acaba, günlük hayatta sürekli hastalık düşünür oldum, hayat kalitem çok düştü,şimdiden çok teşekkürler sayın hocam?

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Melih Vural
Uzm. Dr. Melih Vural
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Merhaba, sizin de belirttiğiniz gibi oldukça evhamlı bir yapınız var sanırım. Seğirmeler ALS dışında daha pekçok durumda görülebilir. Olası tanıyı koymak için emg ve mri dışında kan tetkikleri de yapmak gerekebilir. Belki de bir psikiyatri uzmanının görmesi gerekebilir. Geçmiş olsun

9 Şubat 2020 23:17
AM
Soru Sahibi

Değerli hocam son olarak. Seğirmeler için magnezyum ve B12 alımına başladım, bunların tesir etmesi kaç gün sürer ve bu segirmeleri ne kadar süre takip etmeliyim. Teşekkür ederim .

10 Şubat 2020 13:49
Uzm. Dr. Melih Vural
Uzm. Dr. Melih Vural
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Merhaba, bu değerlerin normal düzeylerine erişmesi, eksikliğin derinliğine, barsaktan edilmesinde herhangi bir sorun olup olmadığına göre değişkenlik gösterebilir.

11 Şubat 2020 16:38
Uzm. Dr. Melih Vural
Uzm. Dr. Melih Vural Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)

Yazar toplam 455 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları) İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Feride Sert Öksüz
Uzm. Dr. Feride Sert Öksüz Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Haji Mirzayev
Uzm. Dr. Haji Mirzayev Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Ulvi Samadzade
Uzm. Dr. Ulvi Samadzade Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. İrem Deniz Karakaya
Uzm. Dr. İrem Deniz Karakaya Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Uzm. Dr. Tehran Aliyeva
Uzm. Dr. Tehran Aliyeva Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube