merhaba hocam,bende kronik farenjit ve kronik prostatit hastalığı var.oral yoldan aldığım antibiyotikler bu hastalıklardan dolayı oluşan semptomları hafifletmesine rağmen hastalıklarım sürekli nüks ediyor.son zamanlarda yaptığım araştırmalara göre vücudun bazı bölgelerinde (diş,boğaz,prostat gibi) biyofilm bakteriler oluşup enfeksiyonların iyileşmesine engel oluyorlarmış.bununla ilgili araştırma konusu olmuş çalışmalar mevcut. tahlillerde bir bakteri bulunamamasının sebebini bu biyofilm oluşturan bakteriler olduğunu öğrendim.(prostat iltihabı hastalarının %90 nı nonbakteriyel kabul ediliyor,ayrıca kronik farenjit hastalığına sahip olanların boğaz kültürlerinde de herhangi bir bakteri saptanamıyor.) hocam,bu biyofilm bakteriler için kesin etkili bir tedavi mevcut mudur?
Non bakteriyel demek hastalığın virüs mantar parazit gibi diğer mikroorganizmalar veya diğer nedenlerle oluşması olarak değerlendirilir. Kronik farenjit ve kronik prostatit olayın ani başlangıçlı olmayıp zaman zaman sizi rahatsız etmesi anlamına gelir. Bunların çok fazla nedenleri vardır. Biyofilm oluşumu tamamen farklı bir olaydır. Bitirilmen oluşturan bakterilerin tedavisi zordur. Ortamdan biyofilmin kaldırılması gerekir . Bunlar kişinin savunma mekanızması bozulduğunda ortaya çıkar. Onun için vücudunuzun direncini artırmanız gerekiyor
hocam non bakteriyel olarak teşhis konulan neredeyse tüm kronik prostatit hastalarında antibiyotiklerin uzun yada kısa kullanımlarında fayda sağlanmaktadır.eğer bir bakteri olmasaydı antibiyotiklerin sıfır etkisi olurdu.sizden öğrenmek istediğim acaba bu biyofilm bakteriler ile ilgili ne gibi bir tedavi uygulanabilir.avrupa bazı doktorlar biyofilm bakterilerinin yol açtığı enfeksiyonlar için (özellikle prostat iltihabı)Asetilsistein içeren ilaçlar reçete ediyorlar.ve etkili sonuçlar hatta iyileşenler var.ve alman bir doktor prostat iltihabı hastalığını Asetilsistein içeren bir ilaç ve antibiyotik kürü ile yendiğini duyurdu. farenjitte aynı şekilde hocam antibiyotik alınca boğazdaki rahatsızlık bitiyor ama antibiyotiği bıraktıktan kısa bir süre sonra tekrar başlıyor.
Bakteriler e bağlı enfeksiyon hastalıklarında uygun antibiyotik alıp uygun süre kullanmak gerekiyor. Uygun antibiyotik alınmaz veya kısa sürede tedavi yarıda bırakılırsa hastalık tekrarlar ve bakteri direnç kazanır.