Hayri hocam , başağrısı icin cekilen mr Serebellar folyolar arasındaki BOS mesafesinde minimal belirginleşme mevcuttur. Minimal serebellar atrofiyi düşündürmüştür. Bu beyincigin kuculdugunu mu gösterir? Ilerde ne gibi sıkıntılar olur ? 32 yasindayim.
Geçmiş olsun. Doğuştan olabilir. Genetik olabilir.Gelişme çağında kafa travmaları geçirmiş olabilirsiniz. İlerde hafif dengesizlik olabilir. Ama öyle endişe edilecek bir durum değil.Ailesel geçişli bir hastalık yoksa
Bir de mr da hocam Solda orta serebral arter M2 segmenti düzeyinde vasküler yapılarda tortuözite mevcuttur. Bu ne demektir ? Sıkıntı yaratir mi ? Aralıklı başağrısı dışında hiçbir bulgu yok iken. Teşekkür ederim bilginiz için.
Tortiöz normal seyrine göre daha eğri büğrü şeklinde tarif edebiliriz. Çok bir önemi yoktur.Sizdeki seyri öyle
Tortiöz normal seyrine göre daha eğri büğrü şeklinde tarif edebiliriz. Çok bir önemi yoktur.Sizdeki seyri öyle
Hayri hocam mr raporunu elime aldim. Solda orta serebral arter m2 segmenti düzeyinde vaskuler tortuozite mevcuttur. Yani egri bugru yapi demistiniz. Raporun devaminda ancak bu duzeyin de arterial bt ya da mr anjiografi ile degerlendirilmesi onerilir yaziyor. Ne demek istiyor ? Önemli bir sey mi ?
Net olarak seçilememişse anjiyo da daha iyi görüleceğinden istenmiştir.
Çok teşekkür ederim bilgiler icin hocam. Gyno ferra sanol kan ilacını hamilelikte b12 eksikliği ve kan yapici özelliğinden doktorum icmemi istedi. Ben de 3 aydan biraz fazla ictim. Icinde b12 si düşük ya da düşme tehlikesi olanlar 3 aydan fazla icerse geri donusumsuz nörolojik soruna neden olur yazıyordu. En son baktirdigimda b12 gayet yuksekti. Bu ilac beyincigin hafif kuculmesine neden olabilir ? Yoksa sizin soylediginiz gibi kalitsal felan midir ? Bir de hocam beyincik kuculmesi surekli devam eder mi ? Çok teşekkür ederim yardimci oldugunuz icin.
B12 eksik olursa beyinciği olumsuz etkiler. Fazla alınırsa idrarla atılır. Birşey olmaz. Ama B12 tablet olarak tek başına yok.B1+B6+B12 beraber var. Fazla alınırsa B1 ve B6 Karaciğere yük bindirir. En son aldığınız vitamin ilaçlarından sonra en az bir ay geçsin.Vit B12 baktırın, düşük değilse, almanıza gerek yok.İyi akşamlar.