Hocam selamlar amcam 10 gündür yoğun bakımda yatıyor teşhis olarak iskemik svo adlı hastalığı koymuşlar.Gözlerini açıp kapatıyor solunumu dün 3 saat kendi yapmış yorulunca solunum cihazına bağlamışlar.Doktor 3 gün kendi solunum yaparsa normal odaya alacağız dedi boğazında delik var.İlerleyen zamanlarda midesinde de delik açılacakmış.Bu tip hastalarda geri dönüş nasıl oluyor. Bilgi verebilirseniz sevinirim tşk.
Bakıma ve günlük izlemin itinasına bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte ve bu arada yeni bir atak yaşamaz ise düzelebilir.
Hocam 2 gün önce hastamızın vücudunun enfeksiyon kaptığını söyledi doktorumuz.Enfeksiyonu bitirmek için ilaç veriyoruz bütün vücuda yayılmış dedi bu tip hastalar enfeksiyonu atlatabilir mi acaba ?
Hastanede yatan hastalarda en korktuğumuz şey bu tip komplikasyonlardır. Bu enfeksiyon adi bir mikroba bağlı ise antibiyotiklerle hemen kontrol altına alınır. Ancak bizim "hastane enfeksiyonu" dediğimiz daha dirençli mikroplar tarafından vücuda yayılmış ise o zaman durum kritiktir. Deneyimli Enfeksiyon hastalıkları uzmanı bu duruma müdahil olmalıdır. Tekrar büyük geçmiş olsun.