öh
Soru Sahibi
28 Ekim 2013 19:33

bel ağrısı

LOMBER SPİNAL MR TETKİKİ Teknik: Sagital planda FSE T1A ve T2A, Transvers planda FSE T2A. Bulgular: Spinal kord L1 düzeyinde sonlanmaktadır. Konus medullaris ve kauda equina dalları simetrik ve normal olarak izlenmiştir. Lomber lordoz normaldir. Lomber vertebra konfigürasyonu, korpus yükseklikleri ve kortikomeduller sinyal intensiteleri normaldir. L5-S1 seviyesinde diskin sinyal intensitesi azalmıştır. Diğer seviyelerde disklerin sinyal intensiteleri ve yüksekliği normaldir. Aksiyal kesitler sagittal ve parasagittal kesitler ile birlikte değerlendirildiğinde; L2-L3, L3-L4, L4-L5 ve L5-S1 seviyelerinde disklerin posterior konturları normal görünümdedir. Kanal yönüne taşma izlenmemiştir. Anterior epidural alan ve yağlı mesafe açık, dural kese ve kökler serbest olarak izlenmiştir. Tüm seviyelerde nöral foramenler ve içinde seyreden kökler serbesttir. Tüm seviyelerde spinal kanal genişliği tabiidir. Paravertebral alanlar normaldir. SONUÇ: L5-S1 seviyesinde diskin sinyal intensitesi azalmıştır. Dural kese ve kökler tüm seviyelerde serbesttir.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Prof. Dr. Nezih Oktar
Prof. Dr. Nezih Oktar
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Bir seviyede bir bel fıtığı başlangıcı uyarısı dışında tamamen normal bir bel omur ve omurilik MR raporu.

29 Ekim 2013 10:43
öh
Soru Sahibi

Hocam fıtık başlangıcından söz ediyorsanız, o zaman benim belim konusunda daha dikkatli davranmam lazım değil mi? Mesela; ben spora gitmek istiyorum ve işim gereği uzun süre bilgisayar başında oturmak zorunda kalıyorum bunlar fıtığı ilerletebilir diyebilir miyiz? Yoksa dikkate alınacak birşey değil mi? Ayrıca benim boynumda da boyun düzleşmesi çıktı. Bunun için neler yapabilirim. Sadece birtakım egzersizler yeterli olur mu?

29 Ekim 2013 12:10
Prof. Dr. Nezih Oktar
Prof. Dr. Nezih Oktar
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Ağır kaldırma, zorlama, ters hareket yasak. Kilo vermek en azından almamak şart. Yürüyüş, yüzme ve egzersizler ihmal edilmemeli. Boyun için kalp seviyesinin üzerinde ellerle yük kaldırma, indirme, çalışma fıtığın ilerlemesine neden olur.

29 Ekim 2013 12:16
Prof. Dr. Nezih Oktar
Prof. Dr. Nezih Oktar Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 3364 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Başta yanma agrı Prof. Dr. Nezih Oktar
Boyun darbesi Prof. Dr. Nezih Oktar
gergin omurilik Prof. Dr. Nezih Oktar
Hidrosefali olabilir miyim Prof. Dr. Nezih Oktar
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Prof. Dr. Mehmet Çağlar Berk
Prof. Dr. Mehmet Çağlar Berk Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Muhammet Kırkgeçit
Op. Dr. Muhammet Kırkgeçit Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Khassan Saıdazımov
Op. Dr. Khassan Saıdazımov Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Volkan Oğlin
Op. Dr. Volkan Oğlin Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Mustafa Özaslan
Op. Dr. Mustafa Özaslan Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube