Doktorsitesi.com

bebeğimde inmeyen lenf bezi şişkinliği

lp

Lil*** P***

12 Ekim 2015
Merhaba, 15 aylık bebeğimde 6-7 aydır lenf bezi şişliği var.Beraberinde ateş ya da terleme yok. Uzun zamandır herhangi bir soğuk algınlığı geçirmedi. kan tahlilleri yapıldı. Değerleri normal çıktı. Ultrason çekildi. 10 mm x 24 mm çapında bir lenf bezesi tespit edildi. Kötücül değil dendi. Ağzında çok fazla dişin çıkmakta olduğu söylendi. Testler yapılalı 1,5 ay geçti, şişlik henüz geçmedi. Bebeğim o sürede 2 azı ve 2 köpek dişi çıkardı. Lenf bezinin hala şiş olması dişlerinin çıkması yüzündenmidir? Doktorum dermotoloğa gidin diyor. dermatoloğun lenf beziyle ilişkisi nedir? Teşekkürler, iyi çalışmalar.
2 cevap
43 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dr. Ülkü Ayberk

Uzm. Dr. Ülkü Ayberk

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Büyüme varsa önemli. Ayrica lenf bezinin yeri ,kivami da önemli birlikte degerlendirilir. Agiz içi olaylarinda genelde çene altînda lenf bezi śisligi olur.
12 Ekim 2015
lp
lenf bezi sol tarafta çenenin hemen altında bademcikle aynı yerde.hareket ediyor ve sert değil.fasulye tanesi gibi.4 ay önce menenjit aşısı yaptırdım.herhangi bir yan etki olmadı. Son 1,5 ayda çıkan azı dişlerinin de bir yan etkisi olmadı. ateş, ishal, huzursuzluk gibi. Doktor sürekli beklememi söylüyor ama bir anne olarak endişeleniyorum. Hematoloji de biyopsi yaptırabilirsin dedi doktor. Eğitim ev araştırma hastanesine göstermek istiyorum. Hangi dalına gitmeliyim? Çocuk doktorumu?, Kbb Doktorumu?
15 Ekim 2015
Uzm. Dr. Ülkü Ayberk

Uzm. Dr. Ülkü Ayberk

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
KBB biyopsi yapar.
15 Ekim 2015