ben balık kafası suyu yapıyorum.ilk yüksek ateşte kaynamasını bekliyorum.kaynayınca kısıyorum ateşi.ama bazen unutuyorum ve yüksek ateşte 5 -10dk kaynayabiliyor.bu sağlıklı mı?bu şekilde yaptığım suyu içebilir miyim?
Merhaba, balık kafası çorbası genellikle büyük balıkların kafasından yapılıyor. Kaynatma çok sıkıntı yaratmaz. Asıl sıkıntı büyük balıklarda bulunan cıva gibi ağır metaller. Küçük balıkları tüketmenizi öneririm.
Yani,yüksek ateşte kaynatmada trans yağ veya zararlı bir durum olmaz değil mi? 2.sorum;ben genelde istavrit veya gopez alıyorum.onların kafasını ve pişmiş kılçıklarını toplayıp kaynatıyorum.küçük balıkların kafalarında da kolajen var değil mi? Son sorum;vücuttaki civayı atacak bir gıda,kür vs var mı?mesela,tahin ile vücuttaki kurşun oranını 0 a indiren bir kişi var.bunun gibi civayı da vücuttan atacak bir şey var mı? Teşekkür ederim
Bu balıkların kafa ve kılçıkları çorba için uygundur. Kısık ateşte uzun süre kaynatmak en iyisi. Sizin arada unutmalarınız çok önemli değil. Ağır metal için spirulina, klorella ve kişniş en iyisidir.