Merhaba hocam , dün akşam 6 aylık kızımın ateşi yükseldi, kontrol altına alamayıp 39 derece olunca doktora götürdüm. Kulağında ve boğazında iltihap olduğu söylendi.Önce fitil verip, ılık su ile kompresten sonra ateş düşürücü şurup verdi doktor ve ateşi düştü. Tedavi için de antibiyotik, ateş düşürücü şurup ve fitil verdi. Kızımın ateşi varken bir kulağı daha kızarıktı ve diğer kulağı ile derece farkı vardı. Kan tahlilleri temiz çıktı.Öksürüğü, huzursuzluğu, burun akıntısı gibi belirtileri de yok. Yanlış teşhis konmuş olabilir mi? Dişten kaynaklanabilir mi?Şu ana kadar gaz damlası dahil hiç ilaç almamıştı kızım, antibiyotik kullanmak istemiyorum.Ayrıca ek gıdaya geçmedik henüz, su vermeli miyim?Yardımcı olursanız çok minnettar olurun. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Çocuğunuzu muayene etmediğimiz için ilaç konusunda öneride bulunmamız yanlış olur.Ateşi yükseldiği için antibiyotiği kullanmanızda fayda var.Su verseniz de sakıncası olmaz.Verip vermemek size kalmış.
Öncelikle çok teşekkür ederim hocam. Antibiyotik kullanmadım, boğaz ve kulak iltihabı belirtililerini göstermediği için bu kez aile hekimine götürdüm ve iltihap olmadığını söyledi. Dün rutin kontrol esnasında kızımın geçen hafta ateşi çıktığını, bütün durumu anlattım, doktor ciğer filmi istedi. Küçük bir ihtimal enfeksiyon olabilir dedi. Röntgen çektirmek istemediğimi söyleyince 2 gün sonra tekrar kontrol için gelmemi söyledi.Kızımın geniz akıntısı var, burnuna sterimar deniz suyu spreyinden sıksam olur mu? Bir de ak günlük sakızının dumanını havluya çekip sırtına havluyu koysam olur mu? Balgam söktürücü özelliği var ve kullanıp tavsiye eden anneler oldu. Hocam kusura bakmayın, ilk Bebeğim olduğu için tecrübesiz ve hassasım, biraz fazla panik yapıyorum, sabrınız ve ilginizden ötürü çok teşekkür ediyorum.
Merhaba, sterimarı kullanabilirsiniz hiçbir zararı olmaz.ak günlük sakızının dumanını hiç duymadım.Bilimsellik açısından da bir değeri yok.Dolayısı ile uygulayıp uygulamamak size kalmış.Ben uygulamamanızı tavsiye ederim.Hassas olmanız gayet normal.Rahat olmaya çalışın.Sağlıklı günler dilerim.
Teşekkür ederim.Hocam, bugün kontrol için kızımı götürdüğümde doktor durumun değişmediğini söyledi,hırıltı olduğunu söyledi,ufak bir ihtimal iltihap olabilir dedi, pazartesiye kadar durumu takip edip tekrar götüreceğim. Hocam röntgen dışında başka bir alternatif yok mu? Ultrason ile anlaşılabilir mi? Tekrar ilginiz ve sabrınız için teşekkür ederim. Duacınızım hocam.
Malesef ultroson bu durumlarda kullanılmıyor.