Hocam merhabalar; rüzgar ve soğuk ile ellerim ve ayaklarımda yanma ve ağrı oluyor. Sanırım buna tıp dilinde allodini ve hiperaljezi deniyor. Bir kaç nöroloji doktoruna gittim. EMG, Emar ve yapılan birçok tahlil temiz çıkıyor. Hekimlerin verdikleri pregablin ve gababentin türünde ilaçlardan şimdiye kadar bir netice alamadım, şikayetlerim geçmedi. Uzun zamandır bu rahatsızlıktan da kurtulamadım. Size sormak istediğim; Allodonin ve hiperaljeznin tamamen tedavisi yokmudur? Varsa bile neler yapmak lazım? Teşekkürler
Merhabalar Şikayetiniz allodiniye uyuyor. Allodınıde uç sınırler yanında omurilik gıbı santral sinir sistemindeki mekanizmalar da sorumludur. Tanının netleştırılmesi ve tedavi seçeneklerının degerlendırılmesı için tetkıklerınızı görmem size yardımcı olmam için iyi olacaktır.
Hocam ; peki gerçekten tam olarak iyileşme sağlanabilir mi? Ben uzun zamandır bu hastalıktan muzdaribim. Birkaç hekime gitmeme rağmen bir çare bulamadık. Farklı tedavi seçenekleri var mıdır? Tedavi olup bu ağrılardan kurtulabilir miyim? Yapılan tüm testler (EEG, EKG, MR, kan tahlileri )normal çıkıyor. Uygun bir zamanımda tabi ki size gelebilirim.
Yapılan tüm tetkıklerı inceleyelim, tedavi seçeneklerin değerlendırelim. Görüşmek üzere.