Hocam merhabalar. *** *** ** tarihinde 34 haftalık erkek çocumuz sezeryanla 1800gr olarak dünyaya geldi. 15 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu oldu. Ancak 5.günde doyurmak için uyandıramadık ve solunum güçlüğü çekmesi ve ateş sebebi ile sakarya kadın doğum ve çocuk hastahanesine acil kısmına başvurduk. Yeni doğan yoğun bakıma alındı. Akciğerlerinde enfeksiyon olduğu söylendi ve tedavi başladı ancak bu tarihe kadar tedavisi tamamlanamadı. İyileşmeye başlıyor ancak bir süre sonra sıkıntılar tekrarlıyor. Doktorlar kistik fibrozisten şüphelendi ancak tahlillerinde bulguya rastlanmadı. Sonradan bulaştığı söylenen Cmv virüsü tespit edildi tedavisi uygulandı şu an bu hastalık ilede sıkıntısı kalmadı. Yemek orusundan ciğerlere kaçak olduğundan şüphelenildi ilaçlı film çekildi endoskopi yapıldı yine sıkıntı olmadığı söylendi. Tam taburcu olmaya hazırlanırken yani 1hafta önce yutma zorluğu öksürük nefes almada zorlanma şikayetleri tekrar başladı. Doktorlar kesinlikle akciğerlere yemek kaçağı olduğunu başka ihtimal kalmadığını söylediler ve tekrar endoskopi yaparak bakmaya karar verdiler. Bu kadar işlem sonucunda halen bir sonuç alınmış değil ve hem bebeğimiz hem biz bu süreçten çok etkilendik. Bir çıkış yolu bulamadık. Şu an çocuk yoğun bakımda tedavimiz devam ediyor ve tahmini 1 hafta sonra hastaneden çıkacağız. Ancak bizim sorunlarımız tekrarlayacak. Teşhis ve tedavi için ne yapabiliriz. Sorum uzun oldu ama cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba çocuğunuzn hem çok erken dönemde başlayan hem de yoğun bakıma yatış gerektirecek kadar önemli solunum problemleri olduğu için hem nefes borusunun , hem yutması ve reflüsünün hem de bağışıklık sisteminin detaylı incelenmesi lazım. Bu durumda göğüs hastalıkları , immunoloji ve gastroeneteroloji bölümleri tarafından birlikte izlenmesi uygun olacaktır , geçmiş olsun
Cevabınız için teşekkürler hocam. *** *** ** tarihinde yapılan endoskopi ile rahatsızlığının akalazya olduğu tespit edildi. Ancak yavrumun küçük bedeni bu kısır döngüye daha fazla dayanamadı ve *** *** ** günü vefat etti. Söylenene göre bebeklerde görülme sıklığı çok düşük bir hastalıkmış. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin.
Başınız sağolsun