yh
Soru Sahibi
21 Aralık 2016 22:28

aids hıv testi

merhaba hocam. hocam lütfen yardımcı olurmusunuz? şüpheli temasın 22. gününde hıv rna pcr ve 50. gününde eliza testi oldum sonuçlar negatif. bu sonuçların yüzdelik hesapta güvenirlik oranı nedir? cevabınız için çok teşekkür ederim.

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Uzm. Dr. Engin Seber
Uzm. Dr. Engin Seber
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

S.Yıldız, nSonuçlarınız negatif çıkmış.Korkulacak bir durum yoktur.

22 Aralık 2016 14:00
yh
Soru Sahibi

merhaba hocam. şüpheli temasın 22. gününde hıv rna pcr testi, 50. gününde 4. jenerasyon makro elisa, 71. gününde hıv rna pcr testi ve anti hıv (kemiluminesans veya benzeri) testlerini oldum sonuçlar çok şükür negatif. bu sonuçlarla bu konuyu kapata bilirmiyim? vaya %100 diyebilmemiz için başka testlerede ihtiyacım varmı hocam? cevabınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

9 Ocak 2017 00:46
Uzm. Dr. Engin Seber
Uzm. Dr. Engin Seber
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

S.Hakan Yıldız , Konuyu rahatça kapatabilirsiniz

18 Ocak 2017 13:14
yh
Soru Sahibi

merhaba hocam. hocam 22. ve 71. günlerinde hıv rna pcr testi ve 50. ve 71. günlerinde anti hıv testi olmuştum konuyu kapatmamı söylemiştiniz ama malesef bu konu kapanmıyor hocam. içine daldıkça boğuluyorum. testlere devam ettim hocam. *** *** **. günlerinde tekrar anti hıv ve hepatit testleri oldum. hocam bazı kaynaklar eğer ilişki esnasında hepatit c, ebv, cmv, herpes gibi hastalıklarda bulaşmışsa bu hıv testini etkileleyebilir dediler. bende 108. gün hıv rna pcr, hcv rna pcr, hıv ag/ab, ebv, cmv, herpes, hepatit, silifiz, frengi gibi bütün bulaşıcı hastalıkların testlerini oldum ve tamamıda negatif. bazı kaynaklar 6. ay test tekrarını öneriyorlar ve hatta 1. yılına kadar takip edilmesi gerektiğini söylüyorlar. ve hatta 2 yıl diyen uzmanlar bile oluyor. hal böyleyken bu işin içinden bir türlü çıkamıyorum ve aklımda hep şüphe var ya sonradan pozitife dönerse diye, çok huzursuzum hocam ne yapmam gerekiyor. sonradan pozitife dönme ihtimali varmı? bu konuyu %100 hiçbir şüpheye yer bırakmadan kapatmak başka için hangi testleri olmam gerekiyor? hocam ne olur bu konuda bana bir yol gösterin.

22 Şubat 2017 00:07
Uzm. Dr. Engin Seber
Uzm. Dr. Engin Seber
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

S.Yıldız. Kendi aklınıza ve okuduklarınıza göre bütün testleri yaptırmışsınız. Bir hekim bir iki,on,yüz sayfa okumakla hekim olamıyor.Sizde halk lisanı ile bazı tahamülsüzlükler görüyorun. Hiç bir şeyden ikna olamıyorsunuz? Buda bir hastalık.Size yardımcı olabilecek uzmanlık dalı ruhsal hastalıklardır.Görüşmenizi öneririm.

22 Şubat 2017 11:03
yh
Soru Sahibi

merhaba hocam. hocam gerçekten çok haklısınız. tam 4 aydır bu konuyu düşünmekten, korku ve endişemden dolayı piskolojim bozuldu. sizin tavsiyenizle bu konuyu kapatıp, en kısa zamanda psikolojik tedavi almaya başlayacağım. hocam bu sayfada bizden hiçbir ücret almadan, bize vakit ayırıp sorularımızı cevapsız bırakmadınız için sizlere teşekkürü bir borç biliyorum. iyiki varsınız hocam, çok teşekkür ederim. meslek hayatınızdaki başarılarınızın devamını diliyor, sağlık ve esenlik içinde geçecek bir ömrünüz olması dileği ile saygılarımı sunuyorum.

23 Şubat 2017 01:40
Uzm. Dr. Engin Seber
Uzm. Dr. Engin Seber
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

S.YILDIZ, Dilekleriniz için teşekkür ederim.

27 Şubat 2017 14:02
Uzm. Dr. Engin Seber
Uzm. Dr. Engin Seber Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Yazar toplam 395 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
hiv testi sonucum Uzm. Dr. Engin Seber
Hpv ve hiv Uzm. Dr. Engin Seber
Hıv suphesi Uzm. Dr. Engin Seber
Kuduz asisi Uzm. Dr. Engin Seber
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Derya Tunç
Uzm. Dr. Derya Tunç Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek
Uzm. Dr. Yeliz Çiçek Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Uzm. Dr. Mehmet Fırat
Uzm. Dr. Mehmet Fırat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu
Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar
Dr. Öğr. Üyesi Betül Ersöz Acar Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube