ÇE
Soru Sahibi
4 Eylül 2015 23:24

Ağız Kokusu

Merhaba şuan 20 yaşındayım 16 yaşımdan beri devam eden ağız kokusu problemim var KBB Gastro Dişçiye ve Dahiliyeye gittim bi sorun olmadığını söylediler psikolojik diyen bile oldu ama ben farkındayım çevremdekilerde farkında yüzüme söyleyen kişiler oldu dişlerimde çürükte yok ama ağzımda bi yoğun tükürük var kurulukta var Biteral Flagly Nidazol gibi Antibiyotikler kokuyu geçiriyo fakat ilaç bitince geri başlıyor dişlerimi günde 3 defa fırçalasam gene fayda etmiyiyo diş ipi gargara vs herşey yaptım Endoskopi + Kolonoskopi vitamin değerleri normal bi sıkıntı yok bi ilaçla geçti birde ayriyetten Bemix B vitamini kombinasyonu + Benoxol B12 takviyesi almıştım o zaman geçmişti B12 eksiklğim yok ama nasıl geçti bilmiyorum o zaman 3 gün sürdü sonradan aynı ilaçları kullandım fakat fayda etmedi bu ağız koku varken ağzım yanmıyor acıdan felan naneli sakız diş macunu yakmıyor bile ama o gün geçtiğinde çok fena yanmıştı ağzım dilim felan ağzımın içinde kaplayan bi bakteir var galiba buna nasıl çözüm bulunur hocam söylediğim antibiyotiklerle geçiyor fakat geri geliyo sonradan onlarada direnç kaznır diye kullanmıyorum ağzımda bazen aftlarda çıkıyor.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Diş Hekimi , Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Merhabalar. Öncelikle gecmiş olsun diyorum. Çok Detaylı ve anlaşılır bir sekilde durumunu anlatmışsın. Sana tavsiyem dil fırçası yardımı ile dilini de fircalaman. Bazı durumlarda dildeki bakteriler de agiz kokusuna sebep olabiliyor. Bir de sinüzit durumlarında koku oluşabiliyor. Dil fırçalanmasıni 1 hafta boyunca hergun yap. Daha sonra durum hakkında bana bilgi ver. Iletişimde olalım.

8 Eylül 2015 11:40
ÇE
Soru Sahibi

Hocam sadece dili fırçalamak fayda etmedi hatta başka doktorun tavsiyesiyle oksijenli suyla fırçaladım günlük olan kötü koku gitti ama o koku gidince farkettim dilimin arkasında çok kötü bi koku var boğaz tarafından bademciklere baktırdım bi sorun yok ama dil arkasındaki koku belirginleşti oksijenli su diğer kokuyu geçirince bu açığa çıktı yediklerimin kokusu ağzımda kalıyor ayrıca ağızdaki yapışkanlık devam ediyo bana sebebi boğaz gibi geliyo tüm sonuçlar oraya çıkıyor aynı zamanda ağzımda kuruluk var tükürüz bezinde bi problem var galiba

14 Eylül 2015 22:08
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Diş Hekimi , Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Oksijenli su ile dil fırçalanmaz. İçeriğindeki oksijen aerob bakterilerin kelimenin tam anlamıyla coşmasını sağlar. Andorex, klorhex gibi bir gargara kullan mutlaka. Dil fırçalamasını her zaman yap mutlaka ama oksijenli su kullanmadan.

16 Eylül 2015 10:51
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman Diş Hekimi , Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Yazar toplam 215 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
20lik baski yapiyor Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Belirlenemeyen çene ağrısı Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Çift çene ameliyatı Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Dt. Berk Tolonay
Dt. Berk Tolonay Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Dr. Dt. Gizem Alagöz Kabay
Dr. Dt. Gizem Alagöz Kabay Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Dr. Dt. Hakan Gülşen
Dr. Dt. Hakan Gülşen Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Uzm. Dt. Tahayasin Kalkan
Uzm. Dt. Tahayasin Kalkan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Doç. Dr. Utkan Kamil Akyol
Doç. Dr. Utkan Kamil Akyol Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube