TG
Soru Sahibi
5 Temmuz 2019 09:11

36 AYLIK OĞLUM KREŞE BAŞLADI

hocam merhaba çalışan bir anne olarak 36 aylık oğlumu 3 hafta önce özel bir kreşe verdim.bu zamana kadar babaanne bakıyordu.ilk hafta 2 gün öğlene kadar sınıfta birlikte kaldık.mutluydu.3. gün artık ben sınıfa girmedim dışarda bekledim.ayrılırken ağlıyordu ama sonra susuyordu.yine yarım gün kalıyordu.hafif mızmızlandıktan sonra gidiyordu.ilk bir haftayı bu şekilde tamamladıktan sonra 2. hafta tam güne döndük. sabahları babası bırakıyordu ayrılırken bile ağlamadı okula gitme konusunda da istekliydi.cuma günü okuldan aldığımda eve mutlu geldi hatta cumartesi sabah uyandığında okula GİDECEĞİM diye ağlıyodu gün içerisinde de bu isteğini tekrarladı.hatta kreşe götürüp kapalı olduğunu gösterdik. ama 3. haftanın başından itibaren mutsuzlaştı babasıyla birlikte onu kreşe bırakıp işe geçiyorduk. pazartesi vedalaşırken durgunlaştı gözleri doldu.ve tabiki diğer günlerde bu fasıl artmaya başladı.gün içerisinde kreşte de sürekli ağlıyormuş annemi istiyorum diye.eve gözleri kızarmış halde geliyor.öğretmenleriyle sürekli iletişim halindeyim ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar , birlikte sabredeceğiz diyorlar. bu sabah 5 buçukta gitmek istemıyorum diye ağlamaya başladı. öğretmenini seviyor kucağına gidiyor öpüyor. ama benimle ayrılmak istemıyor.anne işe gitme sende gel diyor. sürekli konuşup işe gitmem gerektiğini onun da artık kreşe gidip yeni oyunlar arkadaslar edineceği yönünde pozitif şeyler söylüyorum.ama ikna olmakta direniyor.bu süreçte onun minik kalbini incitmeden psikolojisini olumsuz etkilemeden nasıl davranmalıyım hocam desteğinize çok ihtiyacımız var.şimdiden teşekkür ederim.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)
Uzm. Dr. Arzu Hergüner
Uzm. Dr. Arzu Hergüner
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Merhaba Kreşe alıştırma süreci bazı çocuklada baştan zor iken bazı çocuklarda ılerleyen zamanlarda kreş yeni farklı bir şey olmaktan çıktığı için gitmek istenilmeyen bir yer haline gelebiliyor.. hafta sonu geçtikten sonra pzartesi eşinizle ve sizinle aynı anda vedalaşmak biraz zorlamış olabilir. Sadece babanın bırakması, ön konuşmaların anne tarafından gayet rahat bir şekilde yapılaak sağlanması süreci hızlandırabilir. ama zaman içerisinde vedalaşma ,kreşte ediniln arkadaşlıklar paylaşımlar sonrası tekrar evde buluşulup günün değerlendiilmesi yapılarak daha güzel ilerlenebilir..Kreş tarafından yeni ve farklı şeylerin rutının içerisine eklenmesi adaptasyonu sağlamda yardımcı olacaktır. Buna rağmen zorlanmalar devam ederse destek almakta fayda var..Kolaylıklar diliyorum.

10 Temmuz 2019 14:34
TG
Soru Sahibi

hocam tekrar merhaba öncelikle geçen yıl verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ediyorum. ilk başladığımızdaki alışma sürecini atlattık uyum sağlamıştı. ancak pandemi nedeniyle 3 ay kreşe ara vermek zorunda kaldık.şimdi tekrar başladık ama yine gitmek istemiyor. ikinci haftadayız ama gitmek istemiyor. okulum yine çok tatil olsun diye her sabah ağlıyor. evde bize çok sıkıntı yapmasına rağmen kreşte uyumlu bir şekilde duruyormuş. anne - baba olarak nasıl yaklaşmamız gerekiyor. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

16 Temmuz 2020 17:36
Uzm. Dr. Arzu Hergüner
Uzm. Dr. Arzu Hergüner
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Tekrar merhaba Ev ortamı onun için konfor alanı.. Bazı çocuklar konfor alanlarını bırakmak istemezler. Bu dönemlerde okulda yaşadığı sorunları zorluları artık oyunlarına taşımaya başlayabilirler. zorlanmakta oldukları şey sadece anne babadan ayrılmak mı yoksa okulda zorlandığı şeyler var mı bunlar artık oyun ile tespit edilebilinir . Bu tespit edildikten sonra bu açıdan ona rehberlik yapılır yardımcı olunabilinir. bol bol kreş okul ögretmen oyunları oynayabilirsiniz. Sakin ve rahat bir şekilde yaşadığı zorluğu anlamaya çalışıp sadece ev rahatlığı ve sızı bırakmak istememesi ise sorun o zaman net tutum ile okula gitmesinin gerekliliğini anlatmanız faydalı olacaktır. Kolaylıklar diliyorum. Buna rağmen zorluk çekmeye devam ederseniz detaylı değerlendirme için yardım almaktan çekinmeyin.

17 Temmuz 2020 19:27
Uzm. Dr. Arzu Hergüner
Uzm. Dr. Arzu Hergüner Çocuk ve Ergen Psikiyatristi

Yazar toplam 15 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Depresyona Uzm. Dr. Arzu Hergüner
odaklanmıyor Uzm. Dr. Arzu Hergüner
Tuvalet eğitimi Uzm. Dr. Arzu Hergüner
Oğlumun sorunu nedir? Uzm. Dr. Arzu Hergüner
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Aydan Hajdini Erenel
Uzm. Dr. Aydan Hajdini Erenel Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Dr. Öğr. Üyesi Sevgki Chodza Oglou
Dr. Öğr. Üyesi Sevgki Chodza Oglou Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Doç. Dr. S. Burak Açıkel
Doç. Dr. S. Burak Açıkel Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Uzm. Dr. Aziz Kara
Uzm. Dr. Aziz Kara Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Dr. Gaye Didem Çabukoğlu
Dr. Gaye Didem Çabukoğlu Çocuk ve Ergen Psikiyatristi
Facebook Twitter Instagram Youtube