Doktorsitesi.com

Zayıflamak için yapılması gerekenler nelerdir?

Dyt. Seval Komlıca
Dyt. Seval Komlıca
22 Nisan 201687 görüntülenme
Randevu Al
Zayıflamak için yapılması gerekenler nelerdir?

Zayıflama için yapılması gereken ilk şey bir diyetisyen eşliğinde yeterli ve dengeli bir diyet yapmaktır. Ancak diyete ek olarak zayıflamak için bir çok alternatif yöntem ilave edilebilir.

Bunlardan biri kavitasyon uygulamasıdır. Kavitasyon uygulamasında katı yağ hücrelerinin ultrasonik ses dalgaları ile sıvılaştırılır ve vakum sistemi ile lenfatik dolaşıma geçişi sağlanır. Kişi aynı zamanda fizyolojik özelliklerine uygun bir diyet yapıyorsa lenfatik dolaşıma geçmiş yağ hücreleri enerjiye dönüşerek vücuttan atılırlar. Bu sayede hem kilo kaybı, hem incelme hem de beden farkının ortadan kalkması sağlanır. Kavitasyon uygulamalarında vücutta herhangi bir iç organ hasarı yapmadığı dünyaca kabul edilmiş, ağrısız ve acısız en başarılı cihaz Eximia olarak karşımıza çıkmaktadır. Seanslar sahip olunan yağ yüzdesine göre belirlenmektedir. Haftada 1-3 kere yapılabilen bu uygulamada her seansta 1-4 cm arasında incelme görülmektedir.

Zayıflama yöntemlerinde bir diğer alternatif radyofrekans uygulamasıdır. Bu uygulamada da yine vücudumuzda katı halde bulunan yağ hücreleri radyofrekans dalgaları ile kırılarak vakumlama sistemi ile lenfatik dolaşıma çekilmektedir. Radyofrekans ile zayıflama sağlayan cihazların başında xstone gelmektedir. Uygulama seanslar halinde haftada 1 kere yapılmaktadır.

Bazı cihazlarda zayıflamayı sağlamak amacıyla radyofrekans özelliğine ilave kızılötesi ışık da farklı bir zayıflama alternatifi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kızılötesi ışık uygulama yapılan bölgede sıcaklık artışı sağlamaktadır ki bu durumunda bölgesel olarak metabolizma hızında artış sağlanmaktadır. Bu sayede bölgesel yağ yakımı hızlanmaktadır. Uygulama diğer zayıflama uygulamalarında olduğu gibi seanslar halinde yapılmaktadır.

Tüm bunların dışında cerrahi girişimler ile de zayıflama mümkündür ancak operasyon söz konusu olduğunda narkoz, dikiş, ağrı ve acının varolacağı unutulmamalıdır.

Uygulamaları veya operasyonları bir kenara bırakırsak karşımıza zayıflama için egzersiz çıkmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki yoğun egzersizler kalbimizi yorarken, hafif ve ritmik egzersizler kalbi güçlendirmektedir. Egzersizi zayıflama yolu olarak görmek bu anlamda tehlikeli olabilir. Egzersizi zayıflama amacıyla değil kaslarınızın çalışması ve kalp sağlınızın korunması için hayat boyu yapmanızı öneririm.

Yazar Hakkında

Dyt. Seval Komlıca

Dyt. Seval Komlıca

Dyt. Seval KOMLICA, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Üniversite eğitiminin yanı sıra Obezite Diyetisyenliği, Klinik Nütrisyon Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Diyabet Diyetisyenliği, İletişim Becerileri ve Psiko-Eğitim, Kardiyoloji Diyetisyenliği, Çocuk ve Ergen Obezitesi, Çocuk Hastalıklarında Beslenme, Spor Diyetisyenliği, Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Klinik Uygulamaları, Anorexia'dan Obeziteye Yeme Bozuklukları ve Profesyonel Yaşam Koçluğu alanlarında da eğitimler almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır