Yüzeysel ve Kılcal Varislerin Tedavisi

Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
11 Ekim 2016195 görüntülenme
Randevu Al
Yüzeysel ve Kılcal Varislerin Tedavisi

Ağsı veya ipliksi varisler daha çok kadınlarda görülür. Bunlar kırmızı, mavi veya morumsu renkte olurlar. Genellikle bacak, baldır ve ayak bileklerinde görülürler. Erişkin kadınların yaklaşık yarısında bu problem vardır. Küçük çaplı yüzeyel varisler de her iki cinste de rastlanan günümüz problemlerindendir.

Telenjiektazi de denilen ağsı varislerin oluşma nedeni ailesel olabileceği gibi, gebelik sonrasında, aşırı kilo alımlarını takiben veya hormonal dengesizlik yaratan hastalıklar veya bazı ilaçların kullanımından sonra da meydana gelebilirler. Genellikle yüzde, burun kenarı ve yanaklarda görülürler.

Tedavide varis oluşumuna neden olan damarların içine damarın daralarak kapanmasını sağlayan solüsyonlar uygulanır. Tedavi genellikle birkaç seans yapılır. Tedaviden sonra hastalar hemen normal yaşamlarına dönebilirler, yalnızca bazı hastalarda bir süre varis çorabı giyilmesi gerekebilir.

Tedavi uygulanan bölgelerde en geç bir ay içinde kendiliğinden kaybolacak morluklar olabilir. Skleroterapi yapılan hastaların çoğu oldukça dramatik sonuçlar elde ederler ve sonuçtan mutlu olurlar.

Etiketler

Varis ameliyatıVaris çeşitleriVaris oluşumuVarisin ilerlemesiVaris lazer tedavisiVaris nedenleriVaris tedavi yöntemleri

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Murat Emiroğlu

Prof. Dr. Murat Emiroğlu

Prof. Dr. Murat EMİROĞLU, 15 Haziran 1961 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Lise öğrenimini 1979 yılında Ankara Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıp eğitimi sırasında Genel Cerrahi Staj Programı’nın bir kısmını İtalya’daki Ferrara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Ippolito Donnini’nin başkanlığındaki Cerrahi Departmanı’nda yapmıştır.  İhtisasını ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim dalında tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır