Yüz için dolgu uygulamaları

Yüz için dolgu uygulamaları

Dolgu enjeksiyonları, cilt güzelleştirme, gençleştirme için en çok tercih edilen medikal estetik girişimlerden biridir. Her bölge için farklı çözümler sunan ve genellikle hyalüronik asit bazlı olan bu maddeler yaşlanmanın en belirgin olduğu yüz için kullanılır.

Yüz dolgu işlemleri sayesinde ince kırışıklıklar, çukurluklar hafif veya orta dereceli burun-ağız kenarı çizgilerin doldurulabilir. Burun da asimetriyi düzeltmek, dudak ve elmacık kemiklerine volüm katabilmek amacıyla da kullanılır.

Yüz dolgu işlemi için mutlaka uzman hekim görüşü alınmalıdır. İşlem öncesi dolgu uygulama alanları belirlenmelidir. Anestezik kremlerin uygulanması ardından yapılan cilt temizliği ile öncesinde belirlenen bölgeler uygun materyal ile uygun planda doldurulur. İşlemin ardından birkaç gün hafif bir şişlik ve morluk beklenmektedir. Uygulama sonrası soğuk uygulama şişliği azaltmada yardımcıdır.

Yüz Dolgu İşlemi Hangi Bölgelere Uygulanıyor?

Alın, göz çevresi, göz altı ve göz yaşı oluğu (ışık dolgusu), burun, yanak, nazolabiyal bölge, dudaklar, çene ve yara izlerine dolgu uygulaması yapılabilir.

Gözaltı Işık Dolgusu

Gözaltı ışık dolgusu oluşan çukuru ve göz yaşı oluğunu düzeltme amaçlı kullanılır. Bu bölge deri kalitesinin yükseltilmesi, gençleştirilmesi ve morlukların giderilmesinde de yardımcıdır. Işık dolgusu özel içeriği sayesinde antioksidan korumayı ve nemlendirmeyi hedeflenmektedir. Dolgunun kalıcılığı 8-12 aydır. Işık dolgusu çoğu hasta için tek seans yeterlidir. Bazı hastalarda ise 1 ay sonra rötuş gerekebilir. İnce uçlu iğneler ile yapılan uygulama sonrası morluk ve şişlik görülebilir, bunlar 24-48 saat içinde gerileyecektir.

Dolgu Uygulaması Sonrası Görülebilecek Sorunlar Nelerdir?

Dolgu uygulaması mutlaka uzman hekimler tarafından yapılması gerekli bir uygulamadır. Uygulama sonrası morluk ve şişlik geçici etkilerdir. Bunun dışında kan damarı olası tıkanmaları sonucu dolaşım problemleri, doku kayıpları görülebilir. Yabancı maddeye vücudun verdiği tepki olarak şişlikler, dolguda yayılım ve yerleşme problemleri olabilir. Uzman ellerde ve acil müdahale imkanı olan merkezlerde uygulanması önemlidir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Müge Sevindik

Op. Dr. Müge SEVİNDİK, 1985 yılında Isparta'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2009 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2016 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamlamış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık tezini "Sıçanlarda Mikroakım Stimülasyonu ve Sinir Büyüme Faktörü ile doku rejenerasyonunun Gösterilmesi" üzerine yaptı. Aynı konulu çalışma 2017 yılında EURAPS (Europian Association of Plastic Surgeons) İtalya-Pisa kentinde sunuldu. Uzmanlık eğitimi sonrası devlet hizmeti görevlendirmesi ile Yalova Devlet Hastanesi'nde Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi kliniğinde 2016-2018 yılları arasında çalıştı. Op. Dr. Müge SEVİNDİK, yurtiçi ve ...

Etiketler
Dolgu uygulamaları
Op. Dr. Müge Sevindik
Op. Dr. Müge Sevindik
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube