Yüz germe nedir ? ameliyatı nasıl yapılır ?

Yüz germe nedir ? ameliyatı nasıl yapılır ?

İlerleyen yaş, yer çekimi, stres, sigara, içki, kötü beslenme, güneş ışınlarının etkisi v.s gibi nedenlerle yüz bölgesinde sarkmalar, gözaltı torbalanmaları, yüzde derin kırışıklıklara neden olabilir. İlerleyen yaşlarda yüzdeki yumuşak doku azalmakta ve yüz kemikleri üzerinden yer çekiminin etkisiyle aşağı doğru sarkmaktadır. Tabiri caizse yüz cildi yüze bol gelmeye başlıyor. Bu ameliyatlardaki amaç bu bolluğu ortadan kaldırıp daha gergin ve diri bir cilt meydana getirmektir. Yüz germe ameliyatı ile yüz derisindeki sarkmış fazlalıklar alınabilir, deri altındaki ince kas tabakası tekrar şekillendirilip gerilebilir. Yüz germe ameliyatının amacı hastayı doğal ve genç bir yüze kavuşturmaktır.

Yaşlı yüz Görünümü?

-Alın çizgilerinde belirginleşme
-Kaşlarda düşüklük
-Göz kapaklarında sarkmalar
-Göz kenarlarında kaz ayağı denilen çizgilenmeler
-Gözaltlarında torbalanmalar ve çizgilenmeler
-Sarkmış yanaklar ve elmacık bölgesinde dolgunluk azalması
-Ağız-burun kıvrımı bölgesinde deri katlantıları ve derinleşme
-Çene kontur hatlarında bozulma-kaybolma
-Boyunda-gıdı bölgesinde sarkma ve yağlanmalar
-Boyunda perdelenmeler-derin kırışıklıklar
-Yüz derisinde güneş lekelerinde artmalar
-Bu gibi durumlar yaşlanmanın yüz bölgesinde oluşturduğu değişikliklerdir.

Ameliyat Nasıl olur? Ne kadar Sürer?

Ameliyat genel anestezi altında ve izole yüz germe ise 2-5 saat sürmekte, ama berberinde alt ve üst göz kapağı estetiği, alın germe, kaş kaldırma gibi girişimler ilave yapılırsa bu süre uzamaktadır. Ameliyattan önce saçları kısaltmak veya traş etmek gerekmez.

Yüz germe ameliyatları mevcut problemin olduğu bölgeye göre alın ve kaşları içeren üst yüz bölümü, göz hizası ve çevresini içeren orta yüz bölümü ve ağız, çene ve boyun bölgesini içeren alt yüz bölümü şeklinde de ayrılabilir. Yüz germe ameliyatında izler, şakak bölgesinde saçlı deri içinde, kulak önü ve arkasındaki doğal kıvrımlarda gizlenir. Ameliyat izleri gizlendiği için çok belirgin olmamaktadır. Yüz germe ameliyatlarına kombine olarak göz kapağı ameliyatları, deri soyma, dolgu - botoks gibi uygulamalar yapılabilir.

Ameliyat sonrası Dönem?

Ameliyat sonrası genelde 1 gece hastanede kalınıp ertesi gün taburcu edilir. Bazen 1-2 gün sonra çıkarılacak şekilde drenler konulabilir. Ağrı çok beklenen durum olmamakla birlikte, ağrı kesicilerle geçecek şekilde ağrılar olabilir. Yüzde şişlikler ve morluklar olabilir. Ama 1-2 hafta içinde neredeyse tamamen kaybolur. Hasta bu dönemden sonra günlük hayatına dönebilir, kişisel kozmetik bakımlarını yapabilir. Uygun hastalara yapılan uygun yüz germe ameliyatlarının etki süresi 8-10 yıl kadar devam etmektedir. Ancak yaşlanmanın ameliyattan sonraki dönemde de devam ettiği akılda tutulmalıdır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Şafak Aktar

Op. Dr. Şafak AKTAR, 1983 yılında Diyarbakır' doğmuştur.  Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1999 yılında Dicle Üniversitesi' nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2007 - 2012 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde ihtisasını tamamlamış Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı unvanı almıştır. 2005 - 2006 yılları arası Cizre Asiye Akova 2 No’lu Sağlık Ocağı' nda,  2007 - 2012 yılları arası Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Araştırma Görevlisi, 2012 - 2015 yılları arası Van Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Mecburi Hizmet Uzman Doktor, 2015 - 2016 yılları arası Malatya Devlet Hastanesi' nde Uzman Doktor, 2016 yılında Op.Dr. Ömer Buhşem Kliniği, Nilüfer-Bursa Uzman Doktor olarak çalışmış olan Op. Dr ...

Etiketler
Yüz germe ameliyatı
Op. Dr. Şafak Aktar
Op. Dr. Şafak Aktar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube