YÜZ GENÇLEŞTİRMEDE ALTERNATİFLER

Op. Dr. Esat Engin Üstünsoy
Op. Dr. Esat Engin Üstünsoy
4 Kasım 2015100 görüntülenme
Randevu Al
YÜZ GENÇLEŞTİRMEDE ALTERNATİFLER

Yüzümüzün genç, güzel görünmesi hepimizin isteği olup, sonuçta birçok değişik uygulama ile bu arzumuza kavuşabiliriz. Bunun için yapılabilecek işlemler şunlar olabilir.

Dolgular
Dudak kalınlaştırma: Estetik cerrahinin en sık yapılan ve giderek teknolojik gelişmelerde uygulama alanları gelişen dolgu uygulamaları basit ve güvenilirliğini de aynı hızda artırmaktadır. Dolgular geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılırlar ve özellikle geçici, eriyebilen, hyaluronik asit içerikli dolgular da en çok kullanılanlarıdır. Çünkü kalıcı dolgularda çok belirgin ve sıklıkla görülen yan etkiler vardır. Dolgular akışkan özelliktedirler. Bu sayede de enjektör yardımıyla uygulanırlar. 
Yanakların belirginleştirilmesi Yanakların zamanla yer çekimine bağlı olarak aşağıya doğru yer değiştirmesi ve genetik olarak elmacık kemiğinin belirginliğinin az olması gibi durumlarda cerrahi bir işlem uygulamadan, geçici olarak enjeksiyon ile hacim kazandırılmasını sağlayan kolay yöntemlerden biridir.
Kırışıklıkların giderilmesi(göz, ağız çevresindeki ve alındaki kırışıklıklar) Bazen kırışıklıklar mimik kaslarının fazlaca aktif olmasına bağlı olarak aşırı derecede derinleşebilir. Bu durum genetik, yaş, güneş gibi değişik nedenlerle de ortaya çıkabilmektedir. Bu kırışıklıkların azaltılması yüzünüzü daha sağlıklı ve zinde gösterir. Çizgilerin derinliklerine göre kullanılacak dolgularda değişir. Çok hafif çizgilerde ince dolgular, derin çizgilerde kalın kıvamlı dolgular kullanılır. Kullanılan dolgunun özelliğine, uygulama bölgesinin kanlanmasına bağlı olarak da dolguların kalıcılık süreleri değişiklik gösterir.
Gençlik aşısı Bioekspander içinde saf hyalüronik asit ile birlikte çok ince kalınlıkta çapraz bağlı hyalüronik asit bulunduran 3 enjektörden oluşur. Özellikle ince ciltli bölgelerde(göz kapakları, şakak gibi) elle hissedilmeyen, görünümlü olarak hacim kazandıran bir yapısı vardır. IAL sistem gibi bol su tüketiminde 6-8 ay kalıcılık ve hacim sağlar. İçinde bulunan saf hyalüronik asit sayesinde uygulama bölgesinde revitalizasyonu sağlar.
Botoks
Yüzümüzdeki tüm kırışıklıklar cildimizin altında bulunan kas hareketlerinden dolayı oluşur. Botoks kas hareketlerini azaltan bir ilaçtır ve bu sayede kırışıklıkların azaltılmasına yardımcı olur. Enjeksiyon ile uygulanır ve enjekte edildiği bölgedeki kas liflerine etkili olur. Doza bağlı olarak etkileri ortaya çıkar ve hafif dozlarda hem kaslarınızı kullanabilir hem de kırışıklıklarınızı azaltabilirsiniz. Özellikle alın ve göz çevresinde en önemli tedavi seçeneklerinden biridir. Botoks etki süresi %60 insanda 4 ay civarındadır. %20 4 aydan az, %20 4 aydan fazla sürer.  Kaslara olan etkisinden dolayı çok çeşitli branşlar tarafından, çok değişik nedenlerle kullanılmaktadır. Estetik cerrahide kırışıklık tedavisi dışında özellikle ter bezlerine etkisi sayesinde geçici terleme azaltılması tedavisinde de kullanılmaktadır.
• Alın ve göz çevresi kırışıklıkların tedavisi
• Koltuk altı terleme tedavisi
• Avuç içi ve ayak tabanı terleme tedavileri

PRP tedavisi
Kişinin kendi kanından hazırlanan serumun enjekte edilmesidir. Hazır kitlerde DNA aktivatörü eklenerek başarılı sonuçlar elde edilmektedir. 

Kök hücre tedavisi
En başarılı gençleştirme işlemidir. Kulak arkasından alınan bir doku parçasından ve kişinin kendi kanından hazırlanan serumla, bir laboratuvarda oluşturulan kök hücreler(fibrobastlar) kişiye tekrar enjekte edilerek cildin yenilenmesi, canlanması, dolgunlaşması sağlanmaktadır. İşlem, FDA onaylı olup, üretilen hücre sayısı 100 milyon seviyesinde olmaktadır. Oldukça uzun süreli (yaklaşık 4-5 yıl) bir gençleştirme sağlamaktadır. 

Etiketler

Prp tedavisiDudak kalınlaştırmaDudak kalınlaştırma operasyonuBotoksDolguGençlik aşısıKırışıklık gidermeKök hücreYanak belirginleştirmeKök hücre tedavisi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Esat Engin Üstünsoy

Op. Dr. Esat Engin Üstünsoy

Op. Dr. Esat Engin ÜSTÜNSOY, 1958 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini 1977 yılında İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamlamıştır. Lise eğitiminin hemen ardından 1977 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanmış ve tıp eğitimine başlamıştır. 1983 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1983-1986 yılları arasında Ankara Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmiştir. 1986 yılında ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamış,1992 yılında eğitimini tamamlayarak uzman doktor olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır